Se întoarce iarna! Avertizare meteo de vânt și ninsori viscolite, zonele din țară aflate sub Cod Galben

Avertizare meteo de vânt și ninsori viscolite. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod galben valabil de luni, 28 februarie până marți 1 martie, la orele 10.00. Sunt vizate opt județe din țară.

Avertizare meteo până marți, 1 martie
Avertizare meteo tip Cod Galben este valabilă în intervalul 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10.00 și vizează următoarele fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite care afectează sud-estul țării.

Potrivit specialiștilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.

Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală. În același timp, pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

Meterologii anunță că până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă.

Prognoza pentru Municipiul București
Meteorologii au publicat prognoza specială pentru Municipiul București, în intervalul, luni, 28 februarie, ora 06.00- marți, 1 martie 2022, ora 10.00. Astfel, aflăm că vremea va fi închisă şi se va răci.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și este posibil să se
depună strat de zăpadă de 1…3 cm. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de luni (28 februarie) când la rafală vor fi viteze în general de 50….55 km/h. În ceea ce privește regimul termic, specialiștii ANM au precizat că temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

În săptămâna 28 februarie – 7 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Conform prognozei, până la jumătatea lunii martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.