Durere mare în familia primului român mort pe frontul din Ucraina: „Soţia lui însărcinată a vorbit ultima cu el”

Andrei Dumbravă, un soldat român din Ucraina, a fost ucis cu sânge rece de trupele ruse, în Odesa. Tânărul avea 32 de ani și era tatăl unei fetițe de patru ani. Soția lui este însărcinată în șapte luni.

Un tânăr de 32 de ani, etnic român, Andrei Dumbravă, soldat în armata ucraineană, a fost ucis joi într-un atac desfășurat de forțele ruse împotriva unei unități militare din Odesa.

Este primul soldat de origine română ucis în războiul din Ucraina. Andrei Dumbravă, pe numele său, avea 32 de ani, era tatăl unei fetițe de patru ani, iar soția sa este însărcinată în șapte luni.

Anunțul a fost făcut de mătușa lui Andrei Dumbravă, care trăiește în Bragadiru, Ilfov, la doar câțiva kilometri de București.

La rândul ei, mama lui Andrei Dumbravă și-a strigat durerea într-un videoclip sfâșietor.

„Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă… Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi femeia, în timp ce nora ei era împietrită de durere

„Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo. Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.