Rusia a început războiul cu Ucraina. Explozii puternice la Kiev și în alte orașe

Rusia a început războiul cu Ucraina. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după președintelui rus, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odessa. Au fost auzite explozii și focuri de armă și în estul țării.

Din primele informații, operațiunea militară desfășurată de Rusia este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

UPDATE 08.30 „Războiul durează de o oră și jumătate și Forțele Armate ale Ucrainei au fost deja complet învinse”, spun surse citate de presa de la Kiev.

Surse militare declară că întreaga flotă ucraineană ar fi fost distrusă.

Armata ucraineană ar fi declarat că a doborât cinci avioane militare ruse şi un elicopter, joi dimineaţă, în confruntările produse în regiunea separatistă Lugansk, în estul Ucrainei.

Rusia a început războiul cu Ucraina. Explozii puternice la Kiev și în alte orașe
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT – 05.00, ora României.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Explozii puternice la Kiev și în alte orașe
Focuri de armă au fost auzite joi în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană. Aeroportul a anulat zborurile şi a evacuat pasagerii şi personalul.

De asemenea, în mediul online au apărut imagini care surprind atmosfera de război din țara vecină. Se pot auzi sirenele de război.