Marcel Ciolacu: pandemia nu se încheie. Declarații despre relaxarea restricțiilor

Președintele Partidului Social Democrat a declarat că pandemia nu se încheie și că o să trebuiască să ne obișnuim să trăim cu acest virus. Totuși, Marcel Ciolacu a spus că urmează o relaxare a restricțiilor, cât de curând posibil, asta în funcție de cum vor evolua infectările.

Marcel Ciolacu: pandemia nu se încheie
Liderul PSD este de părere că pandemia nu se încheie, dar că românii vor avea parte de relaxarea restricțiilor, cât de curând posibil în funcție de scăderea numărului de infectări. Marcel Ciolacu s-a arătat mulțumit de activitatea Ministrului Sănătății pentru cum a gestionat și comunicat în valul 5 al pandemiei.

Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa așa de mult în pericol, este şi o imunizare pe o perioadă de timp destul de consistentă în România. Mă uitam pe cifre, în Bucureşti e 83 la sută imunizare, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, citat de Mediafax.

Ciolacu a reluat declarația Ministrului Sănătății care a anunțat că în următoarele săptămâni vom renunța la masca de protecție în exterior. El a spus că nu vom scăpa de pandemie, dar o să trebuiască să ne obișnuim să trăim cu acest virus.

Liderul PSD despre decizia CCR privind masca de protecție în exterior
Cu privire la decizia CCR care spune că obligativitatea purtării măștii de protecție la exterior este neconstituțională, Marcel Ciolacu a declarat că orice decizie a CCR nu se comentează, ci doar se aplică. Momentan să așteaptă motivarea. El a precizat că până să intre în dezbaterea Parlamentului, Guvernul va veni cu o ordonanță guvernamentală pentru a pune în acord cu decizia Curții Constituționale.

Reamintim faptul că CCR a decis că purtarea măștii de protecție în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă este neconstituțională. Decizia judecătorilor Curții Constituționale a României a fost anunțată, oficial, marți, 15 februarie 2022. Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.