Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici explică de ce luna martie e cea mai periculoasă din an

Luna martie a început și ne influențează mai mult decât am vrea noi să credem. Este prima lună a primăverii, luna în care ziua devine mai lungă, lună de post, luna echinocțiului de primăvară, luna în care se schimbă ora și luna în care resimțim o astenie. Toate aceste aspecte își au rădăcinile în anumite energii, despre care Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici spun că ar fi periculoase. Explicația? O aflăm în continuare de la specialiști.

Lidia Fecioru este bioenergoterapeut și consideră că în luna martie sunt acumilate cele mai multe energii negative. Și Mihai Voropchievici este de părere că a treia lună din an este cea mai mistică dintre toate.

Luna marte, încărcată de energii puternice. Unele sunt nocive
”Se spune că este cea mai mistică lună a anului, una a magiei. Trebuie să facem curățenie în suflet și în casă. Chemăm un preot, la mine de fiecare dată când vine părintele, mereu programez o șfeștanie în luna martie. Simt nevoia să îmi apăr casa. Casa e la îndemâna noastră să o apărăm” explică Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru a mai explicat și faptul că întotdeauna în luna martie este rânduit Postul Paștelui. Acesta nu este stabilit fără motiv. Luna martie este una a curățeniei, în special în suflet și în gândire. Tot luna martie este potrivită pentru a face sfeştanie. Această slujbă protejează casa în care petrecem atât de mult timp, dar și pe cei care intră în ea.

Mihai Voropchievici susține că luna martie este periculoasă și pentru că vine după o perioadă mai grea, cea a iernii. Dintotdeauna, pe parcursul ierii, omul s-a încărcat cu greutăți și a devenit mai posomorât. Iarna suntem privați de lumină și de bucuria de a sta în aer liber, așadar revenirea la anotimpul călduros este dificilă.

”În iarnă am acumulat energii mai puțin benefice. Lipsa soarelui, omul acumulează răutate, trebuie eliminată. Când intrăm în luna martie, e pasajul de trecere. E a treia lună, avem Divinitatea. Dar pe lângă Creator mai avem și unul care se ocupă de lucruri murdare. În perioada asta, ca să preîntâmpini, unii sunt născuți să facă rău. Sunt oameni care au o plăcere deosebită să dezbine. Acum se fac tot felul de lucrături urâte. Cel mai simplu este deochiul” spune numerologul Mihai Voropchievici.

Mai există un aspect interesant, punctat de Mihai Voropchievici. Fiind a treia lună din an, luna martie face trimitere la Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. În martie, oamenii devin mai vulnerabili. Dacă ai suflet bun, vei străluci și vei reveni la viață. Dar cei cu suflet rău se înrăiesc și mai mult și de aici pericolul.