Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România. Ce trebuie să știe populația țării

Raed Arafat a făcut declarații despre situația epidemiologică din țara noastră și ridicarea restricțiilor. Sunt vești așteptate de către toți românii în contextul în care se vorbește că valul 5 este ultimul pe care îl mai traversăm în această pandemie. Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a spus care va fi ultima măsură care va fi ridicată în România.

Ultima măsură care va fi ridicată în România
Iată ce a declarat Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență despre relaxările din țara noastră:

Analizăm eliminarea restricțiile și le vom elimina treptat. Probabil că ultima măsură care va fi ridicată va fi purtarea măștii în interior, mai ales că avem varianta Omicron, a declarat Raed Arafat.

Practic, Arafat a întărit declarațiile Ministrului Sănătății, dar și pe cele ale șefului campaniei naționale de imunizate, care au precizat că restricțiile vor fi ridicate treptat, iar ultima obligativitate de care vom scăpa va fi purtarea măștii de protecție la interior.

Când scăpăm de masca de protecție în exterior
Reamintim faptul că în câteva săptămâni, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschise, dată fiind decizia Curții Constituționale. Judecătorii CCR au decis că purtarea măștii de protecție în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă este neconstituțională.

Decizia Curții Constituționale a României a fost anunțată, oficial, marți, 15 februarie 2022.

Autoritățile au reacționat imediat cum au aflat această decizie. Ministrul Sănătății a susținut oportună purtarea, în continuare, a măștii de protecție și în exterior, ca o măsură de bun simț, și nu o restricție.

Urmează motivarea deciziei CCR care va fi publicată în Monitorul Oficial. Este foarte important de reținut că, în aceste condiții, rămâne în vigoare Legea 55, care prevede obligativitatea purtării măştii de protecție în staţii închise, spaţii comerciale și la locul de muncă.