Cod galben de viscol și vijelii. Peste 20 de județe sub avertizare

Vremea a fost foarte schimbătoare în România iarna aceasta și nu am simțit în ce anotimp suntem, de fapt. Se pare, însă, că după câteva zile cu călduri mari urmează o vreme destul de neplăcută. ANM a emis un cod galben de vânt și viscol pentru 24 de județe.

Se schimbă vremea în România
Vremea se schimbă în România, după ce am avut parte de câteva zile cu temperaturi exagerat de mari pentru această perioadă. Meteorologii ANM anunță, în intervalul 17 februarie, ora 06 – 18 februarie, ora 20, COD GALBEN de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari, în zona de munte.

Mai multe județe sunt vizate, dar vântul se va intensifica îndeosebi la munte.

În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h. Temperaturile vor scădea radical și sunt așteptate ninsori puternice. Se va depune un strat nou de zăpadă, dar aceasta va fi și viscolită din cauza vântului puternic.

Intensificări ale vântului sunt așteptate în mai multe județe, unele dintre ele fiind vizate în întregime, iar altele parțial. Vântul va sufla cu viteze în general de 45…55 km/h. Vremea se va strica și mai tare pe 18 februarie, când vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Vremea în Capitală
În București, în intervalul 17.02.2022 ora 06:00 – 18.02.2022 ora 20:00, temperaturile se vor menține ridicate, mult mai mari decât cele normale pentru acest interval. Cerul va fi mai mult înnorat, iar pe timpul nopții sunt așteptate precipitații.

Totuși, temperaturile vor scădea semnificativ față de zilele precedente din 19 februarie. Se va simți răcirea, dar nu se pune problema despre schimbări importante. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar pe timpul nopții sunt așteptate și ploi.