Bacaul uimeste o lume intreaga! La numai 12 ani, Luca a castigat Campionatul International de Matematica Mentala

Luca Vartolomei, bacauanul in de 12 ani, elev al Scolii Mihail Sadoveanu Bacau si al clubului de aritmetica mentala Smartykids Bacau Central, a castigat Campionatul International de Matematica Mentala de la Dubai – Horus.

Baiatul a castigat marele premiu a celei de-a 4-a editii a competitiei organizate in Dubai, la categoria sa de varsta – 2010-2011, la mai putin de 2 ani de cand a inceput sa descopere tainele matematicii mentale, o disciplina mai putin cunoscuta.

Mama sa, Ana Vartolomei, a marturisit pentru Ziarul de Bacau ca totul a inceput de la emisiunea Romanii au talent. „Am vazut la Romanii au talent un baiat care calcula repede. Si l-am intrebat pe Luca daca i-ar placea. Fiind in pandemie, am zis sa incercam. Si am inceput online, dupa care, asa cum au permis legile, am alternat orele online cu cele fizice.

Anul trecut, in iunie, Luca a participat la prima competitie, olimpiada nationala, unde a luat locul I la categoria de varsta si modulul pe care l-a terminat. Apoi, in decembrie, a participat la o competitie online, organizata de SAMA, unde a luat argint.

Luca viseaza sa ajunga sa lucreze pentru NASA.
„Noi nu am inceput pentru performanta. Este o disciplina care il ajuta sa isi dezvolte ambele emisfere ale creierului. Dar, a muncit mult si cu ajutorul profesorilor de la club a reusit aceasta performanta. E perseverent si perfectionist, are 10 pe linie si la scoala. Visul sau e sa ajunga la NASA, iar noi nu putem decat sa il sustinem”, a mai spus mama lui Luca.