Persoanele fără acte de identitate vor putea fi introduse în registrul de vaccinare începând de luni, 14 februarie. Anunțul oficial făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că persoanele fără acte de identitate vor fi introduse în registrul de vaccinare începând de luni, 14 februarie.

Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că Registrul Național de Vaccinare va fi optimizat.

Persoanele fără acte de identitate vor putea fi introduse în registrul de vaccinare începând de luni, 14 februarie

Începând de astăzi, 14 februarie, persoanele fără acte de identitate vor fi introduse în Registrul Național de Vaccinare, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță.

“Un alt element important este legat de optimizarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare tocmai pentru a permite să înregistrăm persoanele fără acte de identitate pentru că aveam o problemă la persoanele fără adăpost, unde în mod obişnuit Direcţiile de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor se ocupă de eliberarea şi de actele de identitate, de a sprijini aceste persoane pentru eliberarea actelor de identitate însă mulţi dintre ei migrează dintr-o regiune în alta sau dintr-un judeţ în altul şi din acest punct de vedere era o problemă şi atunci pentru a facilita procesul de vaccinare, începând de luni, 14 februarie, s-a optimizat Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi pot să fie înregistrate şi aceste persoane tocmai pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane.
Practic, se va selecta o categorie de persoane fără adăpost, fără documente de identitate şi vor fi introduse”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

România va renunța în curând la restricții! Petreceri până în zori și stadioane pline

Perioada următoare sună bine pentru români, petreceri până în zori în cluburi și tribune pline la meciurile de fotbal. Acestea sunt doar o parte dintre relaxările care se află pe masa autorităților și urmează să fie aprobate. Autoritățile pregătesc o serie de măsuri de relaxare care se vor aplica treptat, în funcție de rata de incidență.

În momentul în care INSP va decide că virusul nu se mai transmite la nivel comunitar, atunci se va renunța la starea de alertă, a anunțat Minsitrul Sănătății.

Renunțarea la starea de alertă înseamnă revenirea la normalitate. Astfel, românii vor putea intra fără certificat verde în instituții publice, restaurante cinematografe, cafenele, centre comerciale, hoteluri, pensiuni, potrivit Româniatv.ro.

Limita de program nu va mai exista, magazinele for funcționa normal, vor fi redeschise discotecile și cluburile care în prezent sunt interzise.