Decizie finală pentru pensionari! Doar aceste pensii cresc în 2022

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului, în legătură cu care toți românii așteaptă informații. Se vorbește tot mai mult despre creșterea acestora și deja au venit vești în acest sens. Se pare, însă, că doar anumiți pensionari vor avea parte de creștere anul acesta.

Cresc pensiile pentru unii români
Se vorbește tot mai mult despre majorarea pensiilor, pe care toți românii o așteaptă. Ministrul Muncii și reprezentanții Comisiei Europene au purtat o discuție importantă în ceea ce privește veniturile lunare ale românilor. Deși ministrul ar fi cerut să fie majorate toate pensiile pe bază de contributivitate, se pare că reprezentanții Comisiei ar susține doar creșterea pensiilor mici.

Se pare că pensiile nu pot crește, pentru că procentul din PIB alocat pentru pensii a fost blocat la 9,4%. Având în vedere că prețurile din România au crescut, la fel ar trebui să se întâmple și cu pensiile, dar acest lucru nu este posibil din cauza blocajului.

S-a discutat la un moment dat și despre renegocierea PNRR, însă premierul Ciucă și reprezentanții Guvernului au declarat în acest context că PNRR nu poate fi renegociat mai devreme de anul 2023. Românii așteaptă, însă, un miracol și speră că vor fi luate măsuri cât mai repede.

PSD susține creșterea pensiilor
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că PSD ar fi cerut renegocierea PNRR, lucru ce nu este posibil decât în cazuri speciale precum război și alte situații dificile. Cu toate acestea, liderul partidului, Marcel Ciolacu, susține că niciodată nu a vorbit despre așa ceva, iar singurul lucru pe care îl urmărește este găsirea unor soluții optime.

„Eu nu am vorbit de o renegociere a unei reforme sau de scoaterea unei reforme din PNRR. N-am zis niciodată acest lucru, nici eu, nici vreun coleg de-al meu, nici dl. Marius Budăi n-a spus acest lucru, însă am vorbit de optimizare și de soluțiile cu care venim pentru fiecare reformă”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele Marcel Ciolacu susține că principala preocupare a partidului este protejarea și ajutorul cetățenilor. Cât despre mărirea pensiilor, susține că este cu adevărat o necesitate și va face eforturi în acest sens.