Pași spre normalitate. Primele vești bune din partea autorităților

Primele vești bune din partea autorităților, în contextul în care cu toții așteptăm să revenim la normal. Ei bine, cu pași mici ne apropiem de ieșirea din valul 5, iar asta se va întâmpla curând, în primăvară. Medicul epidemiologic Adriana Pistol, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății a venit cu primele vești bune pentru români.

Pași spre normalitate în criza sanitară
Potrivit secretarului de stat Adriana Pistol, după valul 5, am putea face primii pași spre normalitate, cu condiția să nu apară tulpini mai severe. Tot ceea ce putem face în această perioadă, pentru a ne apropia mai tare de revenirea la viața normală, este să ne imunizăm, spune medicul, și desigur să respectăm regulile de protecție socială.

Sunt, într-adevăr, niște semnale că aceste noi tulpini aflate în circulație acum și care nu sunt la fel de severe ca precedentele să devină tulpini endemice, care să evolueze cu o oarecare sezonalitate. Poate că vom aborda în mod diferit anumite sfaturi și anumite restricții, care poate nu o să mai fie la fel, deci viața noastră s-ar putea relua într-o oarecare măsură față de ce s-a întâmplat în ultimii ani, acea normalitate, a spus Adriana Pistol la Digi24.

Relaxarea restricțiilor se face etapizat
Vești bune a dat și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a spus că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte dintre restricții. Totuși, până să ajungem la asta, va mai fi o perioadă grea, spune ministrul, pentru că în spitale apar focare de infecție în rândul personalului medical.

Coordonatorul campaniei de imunizare a întărit spusele Ministrului Sănătății și a spus că se apropie relaxarea restricțiilor, însă, aceasta se va face etapizat. Foarte important de reținut este că de obligativitatea purtării măștii de protecție vom scăpa în ultimă instanță.

Potrivit celei mai recente actualizări, la acest moment, 1.749 de comune din țară au incidențe mai mari de 3 la mie. În Capitală, incidența cazurilor a depășit duminică 18 raportat la mia de locuitori. Cea mai mare incidență din țară a fost înregistrată duminică, în comuna Dumbrăvița, din județul Timiș, respectiv 47,43 la mia de locuitori.