Calendar ortodox 29 Ianuarie 2022. Sărbătoare mare în zi de sâmbătă

Săptămâna începe cu o mare sărbătoare pentru credincioși, conform calendarului ortodox. La data de 29 Ianuarie are loc unul dintre cele mai mari și importante evenimente religioase. Vezi ce trebuie să faci în această zi mare pentru a te asigura că respecți sărbătoarea.

Sărbătoare mare la 29 ianuarie
Ziua de 29 Ianuarie este dedicată an de an unui eveniment religios extrem de special. Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru că are loc în aducerea moaştelor Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul. Este un eveniment important, pe care credincioșii îl tratează cu respect.

Vezi și: Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca pentru ziua de sambata. Rosteste-o cu credinta si Domnul iti va fi alaturi

Data nașterii Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul nu este cunoscută, însă data morții sale se știe. Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul a decedat pe data de 20 decembrie 107. Creștinii erau persecutați în acele vremuri pentru iubirea lor față de Dumnezeu. Și Igantie a fost prins în timpul unei prigoane ordonate de împăratul roman Traian și a avut parte de un sfârșit tragic pentru că a refuzat să renunțe la iubirea față de Dumnezeu. Pentru asta, el a fost aruncat la fiare pentru a fi devorat.

El nu a acceptat ajutor nici din partea poporului și nici a ucenicilor, pentru că își dorea să moară. Sfântul a spus că dorește să fie mâncat de animalele sălbatice pentru că așa va deveni “grâu al Lui Hristos și voiesc să mă macin prin dinții fiarelor, ca să mă fac Lui pâine curată”.

Moaștele Sfântului fac minuni
Vestea morții sale a fost un șoc pentru toată lumea, dar mai ales pentru împărat, care a fost mândru si impresionat de felul în care acesta și-a înfruntat moartea mai ales când a auzit cu cât curaj și-a acceptat moartea și câtă iubire a demonstrat față de Dumnezeu. Moaștele Sfântului Ignatie au fost găsite și puse la loc de cinste pe 29 ianuarie, la Antiohia.

Mulți oameni au mers la moaște de-a lungul timpului pentru a se ruga. Se spune că rămășițele sfântului aduc sănătate celor care le vizitează, îi feresc de rele și le asigură liniște în casă. O mulțime de oameni grav bolnavi s-au vindecat și femei care credeau că nu pot face copii au devenit fertile.