Condiții de burniță și polei în câteva județe din țară. ANM a emis cod galben

Meteorologii au emis o atenționare tip cod galben de burniță și polei care vizează mai multe județe. În unele zone, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 90 – 100 km/h, și va spulbera zăpada. Iată care sunt atenționările meteorologilor pentru astăzi!

Cod galben de burniță și polei
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două coduri galbene valabile joi dimineața, până în jurul orelor 09.00. Primul cod vizează județul Argeş – zona de munte de peste cota 1800 m, județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m, și județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m.

Aici se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, zăpadă spulberată. Codul expiră la orele 09.00.

Cea de-a doua atenționare meteo a intrat în vigoare la 06.25 și rămâne valabilă tot până la orele 09.00. Este un cod galben în zona joasă a județului Arad, unde se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Potrivit prognozei, începând de vineri, 28 ianuarie, vremea intră într-un proces de încălzire. Astfel, din 29 ianuarie și până în 6 februarie, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar cea a minimelor între -4 și 0 grade.

Specialiștii ANM au anunțat că în aceste zile își vor face apariția precipitațiile sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 27 ianuarie – 4 februarie.

Prognoza meteo la munte
Meteorologii au emis prognoza și pentru zona de munte, până în data de 6 februarie și au transmis că în tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține negative.

La munte media maximelor termice va avea variații între -11 și -3 grade, iar a minimelor între -18 și -8 grade. În ceea ce privește precipitațiile, ANM a arătat că acestea vor fi sub formă de ninsoare și se vor semnala în fiecare zi din intervalul prognozat.