Directorul Pfizer a facut anuntul asteptat de toti: „Lumea ar trebui sa revina la normal in cateva luni”

Directorul Pfizer, Albert Bourla spune ca firma americana isi propune sa produca o doza anuala pentru a acoperi toate variantele de COVID.

In interviul acordat televiziunii israeliene , CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a prezis ca lumea va reveni la conditii aproape normale in cateva luni si a spus ca firma farmaceutica din SUA isi propune sa produca un vaccin care va fi administrat o data pe an.

„O data pe an este mai usor sa convingi oamenii sa o faca. Este mai usor pentru oameni sa-si aminteasca. Aceasta este solutia ideala din punct de vedere al sanatatii. Cautam sa vedem daca putem crea un vaccin care sa fie eficient impotriva Omicron, dar si a celorlalte variante. Si asta ar putea fi o solutie daca nu apare ceva complet diferit”, a spus el pentru stirile Channel 12, scrie Times of Israel.

„Virusul nu va fi eradicat. Virusul va fi cu noi in anii urmatori”, a spus Bourla, adaugand ca „ar trebui sa putem ajunge la o viata normala… in cateva luni”. Cu toate acestea, el a subliniat ca vor continua sa existe „anomalii, precum Omicron… pe care le vom putea controla”.

El a mentionat ca Pfizer lucreaza la un vaccin impotriva variantei Omicron, dar a prezis ca „vor exista mai multe variante”.
„Acest virus are tendinta de a crea noi variante… si de a scapa de protectia imunitara [fie ca] de la vaccinuri sau protectii naturale”, a spus el.

Spre deosebire de alte variante de pana in prezent, Bourla a spus ca „numai Omicron” a reusit sa ocoleasca protectia impotriva infectiei oferita de vaccinuri, dar a subliniat ca inocularea ramane eficienta in prevenirea spitalizarii.

Bourla a mai spus ca este vizat in mod regulat de activisti anti-vaccin care posteaza online informatii false despre el si ii trimit scrisori de amenintare.

Diferentiand „minoritatea considerabila” de oameni care ezita sa faca vaccinul, Bourla a spus intr-un interviu separat pentru stirile Channel 13 ca „exista o mica minoritate de oameni care profita de pe urma difuzarii dezinformarii.

„Ei stiu foarte bine totul; pur si simplu fac din asta un mod de viata; sunt criminali”, a spus el.

El a spus ca anti-vaxerii au sustinut in mod fals ca sotia lui a murit si ca asta a fost pentru ca el a fortat-o sa se vaccineze.

„Dar acesta este cea mai mica dintre pagube. Cel mai mare lucru este ca oamenii cred acele lucruri… oamenii care mor in principal nu sunt vaccinati”, a spus Bourla.

„Milioane de oameni au murit din cauza lor, a acestui numar mic de criminali.”