Schimbări mari în vremea din România. Vin căldurile în țară

Vremea la noi în țară este extrem de schimbătoare. În ultima perioadă, temperaturile foarte ridicate au corelat cu cele extrem de scăzute și atmosfera a fost mereu una extrem de ciudată. Specialiștii ANM au emis o nouă o nouă prognoză pentru perioada următoare, iar veștile nu sunt prea bune.

Căldura vine în România
Vremea la noi în țară a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă. Chiar dacă ne aflăm în plină iarnă, au mai fost înregistrate și temperaturi ridicate. Specialiștii de la ANM au făcut prognoza pentru următoarele două săptămâni și se pare că lucrurile nu se schimbă nici în intervalul 24 ianuarie – 6 februarie.

De la meteorologi aflăm că se va încălzi radical zilele următoare, mai ales în zonele joase ale țării. În special din 28 ianuarie, temperaturile cresc și soarele va fi prezent pe cer tot mai mult, mai ales după-amiaza.

De altfel, vom avea parte de lapoviţă şi ninsoare în aproape fiecare zi a prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni. Când se termină cu temperaturile scăzute, încep precipitațiile în majoritatea regiunilor din țară.

La începutul săptămânii, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată. Mai exact, maximele termice se vor situa în jurul valorii de -2 grade, în timp ce minimele vor ajunge în jurul a -10 grade. Totuși, de miercui se va încălzi considerabil, astfel că, până în data de 28 ianuarie, maximele termice vor atinge în medie 5…6 grade, iar minimele la -3…-1 grade. În unele zone, temperaturile vor ajunge chiar și la 10 grade celsius.

Apoi, din 29 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor termice va avea variații între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -4 și 0 grade. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 26 ianuarie – 4 februarie.

Cum începe ultima lună de iarnă
Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pe 25 ianuarie, când la nivelul întregii regiuni media maximelor va fi de -3…-2 grade, iar a minimelor de -12…-10 grade. Noaptea, temperaturile vor scădea radical și gerul se va resimți puternic. Între 26 și 28 ianuarie se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge în medie 3…5 grade, în timp ce minimele vor fi de -3…-1 grad.

Apoi, din 29 ianuarie și până la data de 6 februarie, valorile termice vor varia între 2 și 5 grade celsius, în timp ce a minimelor se va situa între -6 și -1 grad. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, dar probabilitatea ca acestea să fie puternice crește în intervalul 26 ianuarie – 3 februarie.