Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Armata cauta voluntari pe care sa-i pregateasca si sa-i cheme in caz de razboi.

Ministerul Apararii pune la bataie 400 de locuri, dar cei interesati trebuie sa indeplineasca mai multe criterii.

Reprezentantii MapN spune ca varsta candidatilor trebuie sa fie cuprinsa intre 18 si 50 de ani, iar invatamantul general este obligatoriu: minim 10 clase.

Regulile de încadrare a soldaţilor voluntari sunt simple. O dată ce candidaţii se încadrează în limitele de vârstă trebuie să treacă de probele sportive şi evaluarea psihologică.

Angajat MapN: Veţi parcurge perioada de selecţie şi veţi fi examinat medical. Toate aceste probe, cheltuielile sunt suportate din bugetul MAPN.
Candidat: Sunt remunerat financiar în perioada aceea de instruire?
Angajat MapN: Sigur că da…

Plata e diferenţiată în funcţie de posturile pe care le ocupă. Pentru instruirea iniţială, care durează două săptămâni, sumele pot ajunge la aproximativ 2700 de lei. Există şi o indemnizaţie de instalare care se poate duce la peste 3900 de lei. În perioada în care voluntarii nu participă la instrucţie primesc lunar între 989 şi 1445 de lei.

“În unităţile militare din Cluj şi Bistriţa sunt disponibile 150 de funcţii. 18 pentru maiştri, 15 funcţii pentru subofiţeri şi 117 funcţii pentru gradaţi rezervişti voluntari. România are acum 70 de mii de soldaţi încadraţi în Ministerul Apărării şi alţi aproape 50 de mii de rezervişti”, a explicat Florin Sandru, un candidat, pentru observatornews.ro.