Raed Arafat face anunțul momentului! Totul despre noile restricții din România

Situația din România continuă să fie una extrem de dificilă. Numărul de persoane bolnave este în continuare unul destul de ridicat și la fel și cel al pacienților în stare gravă. Românii se gândesc tot mai mult la impunerea de noi măsuri, idee pe care Arafat a clarificat-o.

Arafat, despre noile măsuri
Numărul de infectări de la noi din țară este unul ridicat și situația se dovedește a fi una dificilă, având în vedere și cazurile cu noua tulpină. Oamenii se tem că ar putea fi introduse noi măsuri pentru a tine lucrurile sub control.

În acest context, Raed Arafat a clarificat situația. Șeful DSU a precizat că autoritățile de la București nu iau în calcul noi măsuri restrictive, pentru ca românii oricum traversează o perioadă dificilă. Totuși, a subliniat faptul că este importantă respectarea restricțiilor în vigoare pentru evitarea răspândirii virusului.

Astfel, Arafat încurajează purtarea corectă a măștii atât în spațiile interioare cât și în cele exterioare, precum și tratarea vaccinarii cu seriozitate.

”Măsuri de restricții, la acest moment, suplimentare, nu se discută de aşa ceva. Dar noi ne dorim chiar la acest moment ca lumea să respecte măsurile actuale, începând cu masca, care este de bază şi este minimul necesar pentru protecţie mai ales în spaţiile închise, dar şi în spaţiile deschie, având în vedere că varianta Omicron este extrem de contagioasă, continuând cu vaccinarea şi cu distanţarea şi cu toate celelalte aspecte”, a declarat Raed Arafat.

Arafat, recomandări pentru cei bolnavi
Șeful DSU a mai spus că trebuie să fim foarte atenți la felul in care ne simțim și să nu ignorăm nicio schimbare a stării noastre. Astfel, persoanele care prezintă orice simptom specific răcelii nu trebuie să meargă în comunitate, ci trebuie să se testeze, pentru riscă să îi infecteze pe ceilalți.

Cât despre valul al cincilea, Arafat spune că impactul încă nu este unul extrem de puternic, dar se simte prezenta acestuia. Până acum sunt peste 500 de persoane în stare gravă, la terapie intensivă, dar mai există locuri disponibile și situația nu este una extrem de dificilă, dar trebuie ținută sub control.