Iarna se mută în luna martie. Avertismentul meteorologilor pentru următoarea perioadă

Meteorologii ne aduc vești mai puțin bune cu privire la evoluția temperaturilor din următoarea perioadă. Schimbările climatice își arată tot mai mult consecințele, astfel încât expresia celebră: iarna nu-i ca vara începe să nu mai fie valabilă. Calendaristic suntem în mijlocul iernii, însă vremea seamănă mai mult cu cea specifică unei toamne târzii. Accuweather ne avertizează că vom avea parte de o primăvară istorică în România.

Avertismentul meteorologilor pentru români
Capriciile vremii se vor simți în această primăvară mai mult ca oricând. Dacă în mijlocul iernii temperaturile sunt blânde, iar zăpada lipsește cu desăvârșire, se pare că primăvara aceasta va fi una istorică. Potrivit Accuweather, în Capitală vremea din luna martie va fi specifică mijlocului iernii.

Temperaturile vor începe să scadă de la finalul lunii februarie. Luna martie va debuta cu temperaturi diurne între 5 și 11 grade Celsius, în timp ce noaptea temperaturile vor scădea până la -2 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, la jumătatea celei de-a doua săptămâni din luna martie, temperaturile vor coborî până la -3 grade în timpul nopții și își vor face apariția precipitațiile.

Ninsoare la finalul lunii martie 2022
Ulterior, în perioada 14-20 martie vremea se va încălzi și se va apropia de normalul pentru acest interval, însă nu pentru mult timp. În ultima săptămână din luna martie, revin precipitațiile sub formă de ninsoare, iar din 28 martie 2022, temperatura maximă nu va depăși 10 grade, în timp ce temperatura minimă va ajunge până la pragul de îngheț.

Specialiștii vorbesc despre cea mai ciudată iarnă din ultimii 10 ani. Reamintim faptul a fost înregistrată cea mai călduroasă dimineață de 1 ianuarie din ultimii 60 de ani, cu recorduri termice la multe dintre stațiile meteo din țară. Astfel, pe 1 ianuarie 2022, în jurul orelor 13.00, s-au înregistrat 16 grade Celsius la Pitești și la Stolnici, în județul Argeș, iar în Capitală au fost temperaturi de 12-13 grade Celsius.