Tatăl Raisei își strigă durerea: „Putea să-i pună o haină peste să-i fie călduț!” Răspunsul halucinant al șefului Poliției Capitale: „Nu avea pregătire specializată”

Tatăl Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, își strigă disperarea.

Durere fără margini pentru părinții Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni din Sectorul 1. Tatăl copilei a mărturisit că nu poate șterge din minte imaginea când și-a văzut fiica întinsă pe asfalt, într-o baltă de sânge.

Sâmbătă, Raisa a fost înmormântată, iar părinții au rămas cu durerea, dorul și multe întrebări fără răspuns.

Tatăl Raisei: „Putea să-i pună o haină peste să-i fie și ei călduț”

Golul din inimile lor nu va fi umplut niciodată! Raisa, fetița lor de doar 11 ani, a fost spulberată pe trecerea de pietoni când se întorcea de la școală.

A sperat până în ultimul moment că echipajul de pe ambulanță îi vor salva fiica, însă în ciuda eforturilor, micuța a decedat din cauza impactului. Bărbatul își strigă disperarea și spune că ceea ce a văzut la locul accidentului îl va urmări întreaga viață. Este mâhnit de grija purtată față de agentul vinovat de accident, căruia i s-a adus o haină, și că nimeni nu s-a gândit să o învelească și pe Raisa care agoniza pe asfalt.

”Poliţiştii spun că i-au adus haina ca să nu îi fie frig şi e ceva normal, ok, dar copilului meu nu putea să pună o haină? A dat cu piciorul aşa. Putea să pună frumos o haină peste să îi fie şi ei călduț”, a mai spus îndurerat tatăl Raisei”, a spus bărbatul pentru Antena 3.

Este conștient că nimeni și nimic nu îi va aduce fata înapoi, însă bărbatul are multe întrebări fără răspuns deocamdată.

”Mă întreb cum a ajuns el în Poliţie dacă nu are scoală de poliţie făcută? Eu sunt un biet angajat pe șantier şi nu mă angajează. Eu vreau să răspundă cei care l-au angajat.

Eu vreau să răspundă şi cei care i-au dat maşina pe mână.

Aş vrea să îl întreb pe domnul poliţist pentru că va avea şi el copii şi va suferi la fel ca şi noi, pentru că Dumnezeu are grijă. Nu pleci de pe acest pământ fără să plătești”, a mai spus tatăl Raisei.

Răspunsul șefului Poliției Capitalei la întrebarea de ce colegii i-au schimbat haina agentului după accident

Martori ai teribilului accident au declarat că echipajul de poliție ajuns imediat la locul accidentului i-au adus o haină agentului. Întrebat de jurnaliști în timpul conferinței de presă, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a oferit un răspuns neașteptat.

„Având în vedere temperaturile de afară, să știți că s-a încercat cumva protejarea polițistului. Nu s-a încercat sub nicio formă… (n.r. mușamalizarea identității) Să nu aveți vreo rezervă cu privire la faptul că polițiștii care au ajuns primii la fața locului au încercat acest lucru”, a spus Berechet.

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a manifestat aceeași grijă și în cazul fetiței care se afla întinsă pe asfalt, șeful Poliției Capitalei a venit cu o explicație care i-a surprins pe cei prezenți la conferință.

„Nu aveau o pregătire specializată în astfel de situații și se poate și cred că s-au văzut în spațiul public și s-au transmis Parchetului imagini care pot clarifica întreaga atitudine a polițistului”, a mai precizat șeful Poliției Capitalei.

Polițistul care a accident două fete pe trecerea de pietoni, dintre care una și-a pierdut viața, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.