Lovitura dura pentru Novak Djokovic. Vestea a venit ca un trasnet

Lovitura dura pentru Novak Djokovic. Ministrul Imigrarii, Alex Hawke, a reusit sa anuleze viza lui Novak Djokovic. Avocatii sportivului vor sa depuna o actiune imediata impotriva deciziei.

Daca nu contesta decizia in instanta sau nu reusesc sa o faca, tenismenul sarb va fi imediat expulzat din Australia. Decizia a venit chiar inainte ca Novak Djokovic sa-si afle adversarul din Australian Open.

Daca va pierde pentru a doua oara in instanta, tenismenul nu va mai avea voie sa calce in Australia timp de 3 ani.

”Anularea vizei intervine in momentul in care persoana este in detentie in acel spatiu special. Procedura a fost intarziata doar de plangerea in instanta a jucatorului”, a declarat Alex Hawke.

„Astazi mi-am exercitat puterea in temeiul sectiunii 133C(3) din Legea privind migratia, de a anula viza detinuta de domnul Novak Djokovic din motive de sanatate si buna ordine, pe motiv ca era in interesul public sa fac acest lucru”, a mai spus Hawke.

„Aceasta decizie a urmat ordinele Curtii Federale de Circuit si Familie din 10 ianuarie 2022, anuland o decizie de anulare prealabila din motive de echitate procedurala.
„In luarea acestei decizii, am luat in considerare cu atentie informatiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forta de Frontiera Australiana si dl Djokovic.

„Guvernul Morrison este ferm angajat sa protejeze granitele Australiei, in special in legatura cu pandemia de COVID-19”, aspus acesta, potrivit The Age.

Un purtator de cuvant al ministrului imigratiei, Alex Hawke, a declarat, in urma cu cateva zile, ca se ia in considerare inca o anulare a vizei lui Novak Djokovic.

”In urma hotararii de astazi a Tribunalului Federal de Circuit si Familie pe un motiv procedural, ramane la latitudinea ministrului imigrarii Hawke anularea vizei domnului Djokovic in temeiul puterii sale personale de anulare, in conformitate cu articolul 133C(3) din Legea privind migratia. Ministrul analizeaza in prezent chestiunea si procesul ramane in desfasurare,” a fost declaratia oficiala a Ministerului.