Ramona Păuleanu dă în judecată spitalul Filantropia

Ramona Păuleanu, cunoscuta prezentatoare TV de la PRO TV, a dat în judecată spitalul Filantropia, din Capitală.

Vedeta a făcut anunțul surprinzător printr-un mesaj publicat pe o rețea socială, unde a mărturisit de ce a luat această decizie. Soția avocatului Adrian Cuculis cere despăgubiri în valoare de 1 milion de euro.

Ramona Păuleanu și soțul ei au trecut prin momente cumplite, după ce vedeta a adus pe lume gemeni, un băiat și o fată. Din păcate, ceea ce trebuia să reprezinte o mare bucurie s-a transformat într-un adevărat coșmar. Fiul lor a făcut meningită și a stat internat în spital timp de 8 luni de la naștere.

Cei doi părinți sunt hotărâți să-și facă dreptate în instanță. Ramona Păuleanu a declarat că nu se va lăsa până nu i se va face dreptate băiatului ei. Vedeta de la PRO TV a anunțat anul trecut că se retrage din televiziune, cel puțin pentru o perioadă.

În aprilie 2021, Ramona Păuleanu anunța că este însărcinată în 7 luni și că se va retrage de pe micile ecrane. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și a născut prematur o fetiță și un băiat. Micuțul nu a putut fi luat acasă și a stat mai multe luni în spital. În tot acest timp, acesta s-a îmbolnăvit, făcând meningită. Din această cauză, vedeta a anunțat pe Facebook că a acționat în instanță spitalul Filantropia.

Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut septis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu că să mă îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul in care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i suma să compenseze suferința lui. N-am făcut mare tam tam pe subiectul ăsta.De fapt, nu l-am dezvoltat deloc. De ce? Sunt mai multe motive, poate voi avea timp sa le expun. Cred că cel mai important e că nu știu cât de departe aș fi mers cu demersul asta, dar acum știu că merg până în pânzele albe’, scrie prezentatoarea pe Facebook.

Soția avocatului Adrian Cuculis a mai spus în mesajul postat pe rețelele de socializare că spitalul o învinovățește pe ea pentru că fiul ei s-a infectat. Conform acesteia, reprezentanții unității spitalicești susțin că prezentatoarea tv avea o infecție care a provocat nașterea prematură a copiilor. Chiar și așa, Ramona este dispusă să meargă pănă în pânzele albe pentru a-i face dreptate fiului ei.

(…) Asta după ce, și atunci, și acum, spitalul dovedește că joacă murdar.Printre altele, ASTĂZI am aflat ca tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic. Cu toate astea, mi-au apărut doua diagnostice noi, post externare. Post externare. Nu, nu sistemul medical romanesc e putred, ci oamenii din el.Sunt convinsă că or sa inventeze tot felul de mizerii, ma aștept la orice. Dar îi anunț pe această cale, că și eu merg până la capăt.

Păcat de oamenii oamenii competenți și empatici care lucrează acolo, prinși involuntar în aceasta mocirlă. Și-mi pare rău că îi amărasc cu acest mesaj’, a mai spus Ramona Păuleanu pe Facebook.

Soțul Ramonei Păuleanu, avocatul Adrian Cuculis, a declarat că micuțul a fost infectat cu o bacterie din spital, după ce el și sora lui au venit pe lume prematur. Adrian a mărturisit că a făcut plângere penală împotriva spitalului.

„Cred că noi nu suntem conștienți de fapt de ceea ce se întâmplă în spitalele astea și cum arată de fapt viața părinților care ajung să își interneze copiii. Nu poți să spui ce simți, e greu să vorbesc acum pentru că de obicei comentez eu alte cazuri, de data asta sunt eu cazul și vreau să tragă cel puțin un învățământ din treaba asta.Unul plânge și unul râde pentru că fata este foarte bine, doar că băiatul ar fi fost bine dacă nu l-ar fi îngenuncheat sistemul pentru că nu a fost vina lui, nu a fost vina ei. A fost exclusiv vina sistemului și acolo în spital s-a întâmplat toată nenorocirea asta’, spunea Adrian Cuculis la România TV, potrivit impact.ro.