Școlile nu se mai închid în funcție de vaccinarea profesorilor. Care este noul criteriu

Joi 13 ianuarie Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la școala online. Astfel elevii nu vor mai face ore online în funcție de vaccinarea profesorilor, ci se va lua în considerare numărul de paturi ocupate din secțiile Covid.

Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților infectați este noul criteriu pentru școala online
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru

abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.
Așadar, elevii vor putea merge fizic la școală în județele unde rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu noul virus este de cel mult 75%.

Dacă aceste paturi din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor va trebui să scadă sub 70%.

Toate direcțiile județene de sănătate publică sunt obligate să actualizeze săptămânal numărul de paturi disponibile pentru pacienții infectați cu acest virus.

Totodată, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de infectare într-o clasă.