Sirop de ridiche neagră pentru tuse. Rețetă și beneficii

Siropul de ridiche neagră poate avea multe beneficii pentru organsim. Conform convingerilor popoarelor din estul Europei, siropul de ridiche neagră ajută la tratarea tusei, a răgușelii, dar și a răcelii și gripei.

Ridichea neagră poartă denumirea oficială de Rapfanus sativus și a fost folosită din timpuri străvechi ca remediu natural. Printre principalii compuși, în ridichea neagră regăsim: glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime.

Ridichea neagră are proprietatea de a elimina toxinele din organism, regenerând ficatul și având și un puternic efect energizant.

Cum se prepară siropul de ridiche
Pentru a prepara siroul de ridiche, veți avea nevoie de o ridiche neagră și de trei linguri de miere de albine naturală polifloră. Cea mai potrivită miere pentru acest sirop este mierea de tei.

Spălați bine ridichea neagră și nu o curățați de coajă. În partea superioară a acesteia, acolo unde au fost frunzele, se face un capac. Apoi, se va ciobi ușor în interiorul ei pentru a obține un buzunar în care să se pună mierea.

După ce punem mierea în ridiche, o acoperim cu capacul scos mai devreme și lăsăm ingredientele la macerat peste noapte. Acest sirop se poate folosi până când ridichea se înmoaie de tot.

În caz de tuse sau răceală, se consumă două linguri din siropul preparat.

Sirop de ridiche cu miere și lămâie
O altă rețetă benefică este siropul de ridiche neagră cu miere și lămâie. Pentru această variantă veți avea nevoie de o ridiche neagră, de trei linguri de miere și de zeama de la o lămâie.

Ridichea neagră se spală bine, se curăță de coajă, apoi se dă prin răzătoare sau se taie cubușețe. Se amestecă bine cu mierea și apoi se lasă deoparte câteva ore.

După această perioadă, se adaugă și sucul proaspăt stors din lămâie și se consumă în cantitate de 100 de grame la adulți și 50 de grame la copii, de două, trei ori pe zi.

Ridichea neagră conține complexul de vitamine B, vitamina C, minerale precum fier, zinc şi magneziu, iar sucul este un tonic care ameliorează acneea. În plus, ridichea neagră îmbunătățește memoria și ajută la concentrare.

Ridichea neagră este bogată în compuși cu acțiune antimicrobiană, fiind un excelent tratament naturist care susține și întărește sistemul imunitar.