Vești bune pentru români. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre pensiile din ianuarie

Vești bune pentru români. Pensionarii care au fost anunțați că vor primi banii decalat în luna ianuarie 2022 au motive de bucurie. Ministrul Muncii a cerut factorilor implicați în procesul de livrare a pensiilor, să fie depuse toate eforturile pentru ca pensiile să fie plătite până pe 15 ianuarie.

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii (CNPP), a declarat într-un interviu oferit pentru antena3.ro că oamenii vor primi majorările la început de an.

„Oamenii vor primi majorările la început de an. Recalcularea este un proces mai de lungă durată, nu de pe o zi pe alta. Înainte de recalculare trebuie să facem evaluarea tuturor dosarelor de pensie, acest proces este prevăzut inclusiv în Legea 127, colegii mei lucrează intens în teritoriu, au fost angajate 1000 de persoane pentru ca acest proces să se facă într-un termen rezonabil. La sfârșitul anului viitor trebuie să terminăm procesul, astfel odată cu apariţia actului normativ să fim pregătiţi pentru recalcularea pensiilor.

Am evaluat 1,5 milioane de dosare şi diferenţa trebuie să o terminăm anul viitor. Este foarte important să avem o bază legală. După ce avem legea putem porni recalcularea dacă avem cele 5 milioane de dosare recalculate, digitalizate oricând putem face recalcularea dacă actul e publicat în Monitorul Oficial.

În urma recalculării nicio pensie nu va scădea, chiar dacă din recalculare va ieşi un cuantum inferior, principiul e clar – ca pensionarul să rămână cu cuantumul cel mai avantajos! Indiferent de formula de calcul pensiile vor creşte, asta e o certitudine”, a declarat Daniel Baciu pentru sursa menționată.

Ministrul Muncii vrea ca pensiile din ianuarie să fie achitate până la data de 15
Ministrul Muncii a anunțat că a transmis conducerii Poștei Române să depună eforturi pentru ca pensiile pe luna ianuarie să fie plătite până în data de 15 ianuarie 2022. Marius Budăi a declarat că a discutat telefonic cu directorul general adjunct al Poștei Române.

Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să nu fie nevoiți să își aștepte drepturile nici măcar o zi în plus, a declarat Ministrul Muncii.

Declarația Ministrului Muncii vine ca răspuns la cele transmise de către Poșta Română care a anunțat că în prima lună din an plata pensiilor se va decala cu două zile, urmând a fi făcută în perioada 6-17 ianuarie 2022, și asta pentru că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu data de 4 ianuarie.

Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

A început tipărirea taloanelor de pensie pentru ianuarie 2022
Marius Budăi, Ministrul Muncii în guvernul Nicolae Ciucă a anunțat că a început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna ianuarie 2022. În prima lună din noul an, niciun pensionar nu va primi o pensie mai mică de 2.200 de lei. Pe fondul creșterii prețurilor la gaze naturale, energie electrică și alimente, Guvernul acordă un sprijin financiar pensionarilor cu venituri mici. Sunt vizați pensionarii cu pensie mai mică de 1600 de lei.

Potrivit calendarului anunțat inițial de către Compania Națională Poșta Română, în luna ianuarie 2022, pensiile vor fi livrate după cum urmează: la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie 2022 și la ghișeele subunităților poștale până în data de 19 ianuarie 2022.