Sorin Cîmpeanu – declarații despre trecerea la școala online și modificarea structurii anului școlar

Ministrul Educației a făcut declarații de ultimă oră cu privire la școala online și modificarea structurii anului școlar. Sorin Cîmpeanu a fost ferm și a anunțat că nu își dorește revenirea la sistemul online, cel puțin nu atât timp cât învățământul românesc nu este pregătit pentru predarea online.

Sorin Cîmpeanu despre școala online și structura anului școlar
Începând de luni, 10 ianuarie 2022, toți elevii din România au revenit la ore cu prezență fizică. Ministrul Educației își dorește ca situația să rămână normală și exclude varianta revenirii la ore online. Sorin Cîmpeanu a declarat că nu va face o propunere pentru școala online cât timp Ministerul Sănătății și INSP nu îl vor informa cu privire la un potențial pericol.

Ministrul Educației a spus că nu mai acceptă trecere la școala online în condițiile în care sistemul educațional nu este pregătit pentru predarea online.

Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește structura anului școlar care a suferit deja o modificare, Ministrul Educației a anunțat că nu-și mai dorește o altă schimbare întrucât vacanța forțată de evoluția epidemiologică a creat foarte multe probleme.

Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Examene naționale 2022. Cum se vor derula
În contextul discuției despre structura anului școlar, Ministrul Educației a spus că Bacalaureatul și Evaluarea Națională au date limită care nu trebuie să fie schimbate, ci trebuie să rămâne fix așa cum sunt cunoscute de către elevi.

Acestea sunt motivele pentru care Sorin Cîmpeanu nu ia în calcul revenirea la ore online, decât în cazul unui potențial pericol. Ministrul a mai precizat că școala online a creat foarte multe probleme, pierderi imense din perspectiva educației: abandonat școlar și tulburări socio-emoționale.

Anul acesta, vacanța de primăvară pentru elevi va include sărbătorile pascale și ziua de 1 mai, adică se va desfășura de pe 15 aprilie până pe 1 mai, cuprinzând și Paștele Ortodox, dar și Paștele Catolic.