Doliu în lumea medicală! A murit la doar 46 de ani

Ultima perioadă a fost una extrem de dificilă pentru români. Mai exact, o mulțime de persoane importante au plecat dintre noi și au lăsat în urmă multă durere și numai regrete. Primim acum trista veste că unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară ne-a părăsit la doar 46 de ani.

A murit medicul Ovidiu Nicolae Alexa
Lumea medicală este din nou îndoliată, după ce a pierdut un medic de renume. Este vorba despre Ovidiu Nicolae Alexa, care a decedat vineri după ce s-a întors de la serviciu. Din primele informații aflăm că acesta ar fi muncit extrem de mult în ultima perioadă, era extenuat și aceasta ar fi fost cauza morții.

Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe și avea doar 46 de ani. Era angajat al Spitalului Municipal Dorohoi de aproximativ 12 ani.

Decesul lui a fost pus pe seama suprasolicitării profesionale, care a dus la un infarct. Deși colegii săi de breaslă au ajuns la fața locului în timp util, se pare că nu s-a mai putut face nimic pentru cadrul medical. În ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a decedat.

Cei care l-au cunoscut și au muncit alături de el au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș, susține că s-a pierdut din cauza muncii și a stresului, având în vedere că avea foarte multe responsabilități.

„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi. Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, medicul Valerian Andrieș.