Cele mai frumoase urări de Sfântul Ion. Tradiții importante pe 7 Ianuarie

Sfântul Ion este sărbătorit an de an la data de 7 Ianuarie. Este una dintre cele mai importante sărbători, care marchează sfârșitul sezonului festiv. Cu această ocazie se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri și se fac urări celor care poartă acest nume sfânt.

Tradiții de Sfântul Ion
Mai bine de 2 milioane de români poartă numele Sfântului Ion și se serbează la data de 7 Ianuarie. Aproximativ 1.3 milioane dintre cei numiți după Ioan sunt bărbați. Este un nume extrem de răspândit și iubit, dar și protector, având in vedere puterea marelui Sfânt.

Este o sărbătoare marcată de multe tradiții și obiceiuri importante. De pildă, să nu uităm că nu se spală, nu se coase și nu se fac trebuie casnice în această zi. În plus, nu ai voie să te cerți cu nimeni, să intri în discuții aprinse, pentru că așa îți va merge tot restul anului.

Ziua de Sfântul Ion, cunoscută în popor sub numele de “Sânt-Ion”, reprezintă încheierea Sărbătorilor de Iarnă deschise la Sfântul Nicolae.

Urări de Sfântul Ion
Este bine să facem urări celor dragi cu această ocazie, pentru a le demonstra că nu am uitat de ei. Se poate, însă, sa nu fim foarte inspirați și să nu putem transmite o urare personală, așa ca ne-am gândit să lăsăm aici câteva sugestii.

”De Sf. Ion, cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seară magică, iar fericirea să te ia in bratele ei în acest moment special!”

”Este ziua ta, Ioane, un nume la fel de pur şi gingaş ca tine! La mulţi ani!”

”Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfântul Ion, al cărui numei îl porți, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sinceră și necondiționată.”

”Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, împliniri și multă iubire! La mulți ani!”

”Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer „La mulți ani”!”