Ministerul Educaţiei a modificat media pentru acordarea bursei de merit. Sunt peste 700.000 de elevi care o pierd

Sunt peste 700.000 de elevi care pierd bursa de merit, după ce Ministerul Educaţiei a modificat media pentru acordarea ei. Acum, elevii amenință că vor ataca ordinul în instanță.

Sute de mii de elevi din țară sunt foarte nemulțumiți din cauza în unei decizii luate de Ministerul Educației.

După ce acest ordin a fost publicat, copiii și-au arătat revolta deoarece circa 730.000 dintre ei își vor pierde bursele de merit.

Media pentru bursa de merit, modificată. Sute de mii de elevi, nemulțumiți
Mai precis, Ministerul Educației a publicat un ordin prin care media pentru acordarea burselor de merit a fost modificată de la 8,50 la 9,50.

Mai mult decât atât elevii, au precizat că ordinul a fost publicat fără vreun proiect aflat pe site-ul ministerului și, mai mult decât atât, au spus că acesta este unul ilegal.

„La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară”, au transmis asociaţiile de elevi după ce a fost publicată decizia.

După ce actul normativ a intrat în vigoare, au fost sute de mii de elevi iar lăsați fără aceste burse de merit. Totodată, mai multe asociații ale elevilor din țară au precizat că vor ataca în instanță această decizie de a-i lăsa fără burse „peste noapte”.

“Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal”, a mai informat sursa citată.

Asociațiile de elevi, nemulțumite de ordinul privind bursele
Elevii au amenințat chiar că toți cei peste 700.000 de tineri afectați vor lua decizia să părăsească țara.

“Este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară.

Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză.

Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului”, susțin reprezentanții elevilor.

Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Maramureș și Asociația Elevilor din Timiș vor ca ministrul educației să fie revocat din funcție.