Cele mai importante tradiții de Bobotează. Cum să atragi norocul și să-ți afli ursitul

După Crăciun și Revelion urmează o mulțime de alte sărbători importante, pe care trebuie să le tratăm cu atenție. Unul dintre cele mai mari evenimente este Boboteaza, pe data de 6 ianuarie. Este important să ținem cont de tradiții și obiceiuri vechi, care să ne aducă norocul.

Tradiții importante de Bobotează
Cu ocazia Bobotezei de la data de 6 ianuarie se ține cont de o mulțime de obiceiuri importante. Românii sunt foarte atenți la acestea, pentru a se asigura că nu fac nimic greșit și că atrag norocul în casa lor.

O tradiție populară spune că în noaptea dinaintea Bobotezei, fetele își pun busuioc sub pernă și își leagă de inelar un fir roșu pentru a-și visa alesul. Astfel, noaptea vor visa chipul celui care le va fi sortit.

Se mai zice și că fetele care cad pe gheață în ziua de 6 ianuarie se vor mărita în acel an. În plus, nu e bine ca acestea să-și tundă părul în această zi, pentru că vor rămâne nemăritate.

Se spune că cei care reuşesc să nu mănânce şi să nu bea nimic în această zi vor avea parte de noroc, sănătate şi binecuvântare de la Dumnezeu pe tot parcursul anului. Astfel, mulți țin post negru pe 6 ianuarie.

Superstiții importante de Bobotează
Oamenii merg la biserică pe 6 ianuarie pentru a lua Agheasmă, pe care o vor consuma apoi în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Despre apa sfințită în ziua Bobotezei se crede că are puteri magice și nu se strică niciodată.

În această zi se sfințesc toate apele, iar preotul se duce la o apă unde aruncă o cruce, după care se organizează un concurs. Potrivit tradiției, mai mulți bărbați sari după cruce și doar unul dintre ei o va prinde și acesta va avea noroc tot restul anului și va fi ferit de orice boală.