Restricții de sărbători! Raed Arafat, avertisment important pentru români

Autoritățile au anunțat că românii vor avea liber de sărbători în ceea ce privește circulația, nu vor mai exista restricții de niciun fel, dar se pare că situația se schimbă. Chiar aproape de Crăciun, Raed Arafat a prezentat mai multe reguli de care românii ar trebui să țină cont.

Arafat, despre restricțiile de Crăciun
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a oferit recent câteva recomandări de care românii ar trebui să țină cont în preajma sărbătorilor. Oficialul susține că trebuie să fim atenți la tot ce facem, să luăm măsuri înainte de a merge în vizită la rude și să evităm contactul direct cu mult persoane,

Arafat a explicat că nu ne obligă, dar ne recomandă, pentru binele nostru și al celor din jur, să ne testăm în cazul în care ne vom vizita rudele sau prietenii de sărbători, pentru a ne asigura că nu suntem un pericol pentru aceștia și ei, la rândul lor, nu ne pot îmbolnăvi.

Cât pentru cei care merg la colindat, șeful DSU susține că trebuie să fim foarte atenți. Astfel, ar fi bine să luăm în calcul testare, precum și purtarea măștii, toate acestea pentru a evita o situație complicată.

„La bunici dacă vrem să mergem, mai ales cei care vin din afară, poate a fi testat nu e rău. Să știm că nu avem o problemă. Dar să se înțeleagă: nu e obligativitate. E o decizie individuală. Eu am zis foarte clar care e abordarea: masa nu se ia cu mască. Asta înseamnă că putem să ne protejăm mai mult dacă nu suntem pozitivi.

La colindat: dacă mergem la oameni în casă și intrăm din casă în casă mai mulți oameni aceste lucruri (n.r.: cu mască pe față) pot fi recomandate. Dar nu e obligatoriu. Nu putem noi obliga. Fiecare decide și nu vreau să fiu înțeles greșit”, a declarat Raed Arafat la televizor.

Certificatul verde, valabil cu doar cu trei doze
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia de vaccin. În unele țări, această măsură a fost pusă deja în aplicare și oamenii s-au pregătit pentru booster.

Conform unor studii, specialiștii în domeniu au constatat că persoanele care s-au imunizat de două ori împotriva noului coronavirus nu sunt, în realitate, atât de protejate. Astfel, este nevoie și de o a treia doză de vaccin pentru a primi un certificat verde care să ne ofere libertate.