ULTIMA ORA! Certificatul verde la locul de muncă ar putea să nu mai devină obligatoriu. Klaus Iohannis s-a opus deciziei

A fost luată o decizie de ultimă oră în privința legii certificatului verde. Potrivit g4media.ro, liderii coaliției au modificat proiectul prezentat de Alexandru Rafila în așa fel încât acesta să nu mai condiționeze accesul angajaților la locul de muncă.

Marcel Ciolacu: “Eu nu am susținut așa ceva”
După mai multe dezbateri pe subiectul certificatului verde, reprezentanții statului au luat o nouă decizie. În urma unei întâlniri la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, liderii de la guvernare au eliminat din proiectul de lege articolul care făcea referire la condiționarea accesului anajatilor la locul de muncă de acest document.Ulterior, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat modificările făcute, susținând că vechea formă a certificatului COVID-19 nu trecea de CCR: “Eu nu am susținut așa ceva.

Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) Pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc.”, a declarat Ciolacu, pentru g4media.ro.

De asemenea, potrivit antena3.ro, nici Klaus Iohannis nu ar fi fost de acord cu introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, mai ales după ultimele proteste de la Parlament.

Ce presupunea proiectul inițiat de Alexandru Rafila?
Alexandru Rafila propusese inițial ca angajații să nu se mai poate prezenta la locul de muncă fără certificat verde.Mai exact, dacă nu erau deja trecuți prin boală, aceștia erau nevoiți ori să se vaccineze, ori să se testeze periodic.

În ciuda modificărilor cerute de coaliție și de președintele României, ministrul Sănătății își menține părerea în ceea ce privește proiectul de lege propus și nu este de acord cu renunțarea la condițiile legate de angajați. scrie wowbiz.ro