Bill Gates a prezis sfarsitul pandemiei in 2022 datorita raspandirii rapide a variantei Omicron

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a sugerat ca pandemia s-ar putea incheia anul viitor. Miliardarul a legat aceasta posibilitate de proliferarea variantei Omicron.

„Daca exista si o veste buna, este ca omicronul se raspandeste atat de repede incat, dupa ce devine dominant intr-o tara, valul [incidenta] acolo ar trebui sa dureze mai putin de trei luni”, a scris el pe pagina sa de Twitter, marti decembrie. 21. Gates noteaza ca aceste luni pot fi dificile, dar el crede ca pandemia de coronavirus s-ar putea incheia in 2022 daca umanitatea va face „pasii corecti”.

„Stiu ca este neplacut sa intram intr-un alt „sezon de sarbatori” cu COVID-ul atarnand peste noi. Dar asta nu va dura pentru totdeauna”, a adaugat miliardarul. El si-a exprimat increderea ca pandemia se va incheia mai repede daca oamenii au mai multa grija unii de altii.

”Vom ajunge la o noua normalitate”

„Cred ca 2022 va fi un an in care multi dintre noi vom ajunge in sfarsit intr-o noua normalitate post-pandemie.”

Speranta ca omicronul va ajuta la infrangerea pandemiei a fost exprimata si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) . Luni, 20 decembrie, un reprezentant al organizatiei a spus ca va dura cel putin o saptamana si jumatate pentru a vorbi cu certitudine despre o astfel de posibilitate.