Alerta METEO! Cod galben de ninsori si vant puternic pana luni dimineata

Alerta METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare Cod galben de ninsori si intensificari ale vantului, valabila pana luni dimineata, in 13 judete.

Potrivit meteorologilor, pana pe 20 decembrie, la ora 10:00, la altitudini de peste 1.700 de metri, in Carpatii Meridionali si de Curbura va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent.

Vantul va prezenta temporar intensificari, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul zonei montane, dar la intensitati mai mici.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov si Covasna.

Iarna isi intra in drepturi de saptamana viitoare. Meteorologii au anuntat ca urmeaza un val de aer rece care va aduce ninsori, lapovita si viscol.

„Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 4 grade, cu cele mai ridicate valori in sudul extrem. Noptile vor deveni geroase, astfel valorile minime vor fi cuprinse intre -12 si 0 grade. In aceaste conditii vor fi ninsori la munte, in nord si in centru si izolat in celelalte regiuni. Vantul va sufla cu intensificari in zona montana inalta, in regiunile estice si in sud-vest si izolat in restul teritoriului”, a spus Oscar Stanciu.