Ministrul Muncii a confirmat: mai mulți bani pentru pensionari în ianuarie 2022. Măsuri fără precedent

Ministrul Muncii a anunțat oficial ceea ce toți pensionarii din România așteptau să se întâmple. Marius Budăi a confirmat că în prima lună din noul an, pensionarii vor primi un ajutor din partea statului. Este o măsură fără precedent în țara noastră și are legătură cu valul de scumpiri din ultima vreme.

Pensionarii vor primi mai mulți bani în ianuarie
Ministrul Muncii a anunțat că în luna ianuarie 2022, niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei. Vor fi sprijiniți toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea punctului de pensie.

Marius Budăi, noul ministru al Muncii în Guvernul lui Nicolae Ciucă a precizat că această măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri.

2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei, a anunțat Ministrul Muncii.

Această sumă este un sprijin pentru pensionari, care vor reuși astfel să plătească facturile pe timp de iarnă, date fiind majorările prețurilor la curent electric și gaze naturale.

Marius Budăi a explicat că sprijinul va crește pentru cei cu pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât, cumulat cu pensia să primească 2.200 de lei.

Toți membrii coaliției au fost de acord cu această măsură care va fi aplicată doar în luna ianuarie 2022.

A 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități
O altă măsură stabilită de către autorități, care se va aplica începând cu luna ianuarie 2022 este a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Această indemnizație apare prevăzută inclusiv în programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, care cuprinde mai multe măsuri sociale, dar și o serie de măsuri de impact pentru piața muncii.

Cu alte cuvinte, de la anul, persoanele cu dizabilități care se află în plată în decembrie 2021 vor primi o indemnizație compensatorie. Măsura a fost confirmată recent de către Ministrul Muncii.

Indemnizația compensatorie va fi acordată după cum urmează: adulții cu dizabilități vor primi 350 de lei pentru handicap grav, 265 de lei pentru handicap accentuat și 60 de lei pentru handicap mediu.

Părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului cu handicap în baza unei măsuri de protecție socială va primi 300 de lei pentru handicap grav, 175 de lei pentru handicap accentuat și 60 de lei pentru handicap mediu.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Guvern şi apoi publicat în Monitorul Oficial.