Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial despre creșterea alocațiilor și a pensiilor

Ministrul Muncii a făcut anunțul despre pensiile și alocațiile românilor. Marius Budăi a precizat că a semnat două ordonanțe de urgență care vizează creșterea alocaţiilor şi majorarea pensiilor.

Anunțul serii despre pensii și alocații
Cele două ordonanțe de urgență pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor au intrat în circuitul de avizare, iar apoi urmează să fie aprobate în ședința de Guvern. Noul ministru al Muncii a anunțat că pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, în timp ce valoarea punctului de pensie va crește de la 1.442 la 1.586 de lei.

Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut și negociat în programul de guvernare, a declarat Marius Budăi.

În ceea ce privește alocațiile pentru copii, Ministrul Muncii din Guvernul Ciucă a declarat că a semnat ordonanța de urgență împreună cu ministrul Gabriela Firea și că alocațiile ar urma să crească cu un procent de 20%.

O altă creștere începând cu a nul 2022 vizează salariul minim pe economie care va ajunge la 2.550 lei.

Bani în plus pentru pensionarii cu venituri mici
În luna ianuarie, pensionarii cu venituri mici vor primi o sumă de bani în plus pentru a face față scumpirilor. Este vorba despre o sumă pe care o vor primi o singură dată. Nu este nimic oficial, dar suma care se vehiculează este de 1.200 de lei.

Tot de la anul, persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație.

În ceea ce privește impactul bugetar al acestor majorări, noul ministru al Muncii a declarat că impactul bugetar al majorării pensiilor de la 1 ianuarie este de 11 miliarde suplimentar şi 1,9 de miliarde suplimentar la alocaţii, precum şi de 225 de milioane suplimentar pentru a 13-a indemnizaţie a persoanelor cu dizabilităţi.

În legătură cu deducerile fiscale pentru familiile cu Copii, ministrul Budăi a spus că există discuții între Ministrul Familiei cu Ministrul Finanțelor Publice.

Nici în privința salariilor din educație, nu este sigur dacă și cu cât vor crește, însă există discuții. O decizie va fi luată peste 120 de zile de analiză.