ULTIMA ORA! Raed Arafat anunță valul 5 de infectări după sărbători. Noi restricții de săptămâna viitoare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță un nou val de infectări, după sărbători. De asemenea, Secretarul de Stat a spus că vor fi decise noi restricții începând de săptămâna viitoare.

Raed Arafat anunță valul 5 de infectări după sărbători

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță un nou val de infectări după sărbători. De asemenea, Secretarul de Stat a declarat că vor fi decise noi restrictii pentru români, începând de săptămâna viitoare.

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc.

E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Noua variantă a virusului, Omicron, va fi vinovată pentru viitorul val, pentru că este și mai contagioasă decât Delta, dar și pentru că sigur va ajunge în România, măsurile sanitare adoptate fiind doar măsuri de întârziere, a precizat șeful DSU.

Noi restricții începând de săptămâna viitoare
Noi restricții sunt luate în discuție de autorități și vor fi anunțate, spune Arafat, săptămâna viitoare. Printre ele, condiționarea intrării în țară de un test PCR negativ, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

,,Săptămâna viitoare măsurile care trebuie luate de România în continuare va fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății.

Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare”, a mai spus Raed Arafat.

Deocamdată, mai spune Arafat, România e într-o situație favorabilă, având în vedere că nu are zboruri directe cu Africa de Sud, zona cea mai afectată de Omicron. Totodată, șeful DSU crede că trebuie să ajute la amânarea răspândirii noii tulpini la noi în țară și faptul că cetățenii non-UE au interdicție de intrare în România, în următoarele câteva săptămâni. scrie spynews.ro