Raed Arafat, pus la colţ de PSD?! Ce atribuţii i se iau şefului DSU

PSD se pare că i-a pus gând rău lui Raed Arafat, pe care l-ar putea ”ușura” de mai multe responsabilități pe care le-a avut în gestionarea pandemiei de coronavirus. Chiar Alexandru Rafila a fost cel care a dat tonul, încă de când a fost audiat în Parlament pentru funcția de ministru al Sănătății. Acum și vicepremierul Sorin Grindeanu vorbește despre acest lucru.

PSD vrea să-i ia din atribuții lui Raed Arafat
Raed Arafat ar putea pierde din responsabilitățile pe care le-a avut până acum în gestionarea pandemiei de coronavirus. Acest lucru s-a văzut la ultima ședință de guvern, unde secretarul de Stat a propus ca toți cei care se întorc în țară să fie testați, începând de duminică.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au opus, deoarece această măsură ar bloca vămile, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, când mii și mii de români se întorc în țară. Momentul a fost unul destul de tensionat, potrivit unor surse. Arafat a primit sarcină să revină cu un alt proiect de gestionare a pandemiei în perioada vacanței de iarnă, susțin sursele citate.

Ministerul Sănătății se va implica mai mult
Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că ședința nu a fost una tensionată și că „s-au prezentat argumente pro și contra urmând să se elaboreze o nouă hotărâre cu implicarea mai mare a Ministerului Sănătății.

Va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine. Nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România, dar și implicarea ministrului Rafila este foarte bună. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”, a spus Sorin Grindeanu.

Așadar, Ministerul Sănătății urmează să fie implicat mai mult în deciziile privind gestionarea pandemiei, așa cum spus și Alexandru Rafila încă la audierile din Parlament.

DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, spunea atunci Alexandru Rafila. scrie impact.ro