Cum vor plăti românii amenzile de circulație. Klaus Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis, a promulgat modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind plata amenzilor de circulație. Ce trebuie să știe șoferii.

Cum vor plăti românii amenzile de circulație. Klaus Iohannis a promulgat legea. Au fost aprobate măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Cum vor plăti românii amenzile de circulație
Procesul verbal în ceea ce privește achitarea amenzilor de circulație nu mai trebuie să fie trimis la Poliție, potrivit modificărilor aduse legii. Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ.

Aici vorbim despre actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, la data de 3 noiembrie 2021.

Modificarea adusă Legii nr. 203/2018 privind achitarea amenzilor contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice:

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”

Klaus Iohannis a promulgat legea
La dezbaterile care au avut loc la Camera Deputaților (for decizional pentru această lege), Benedek Zacharie, deputatul UDMR care a inițiat-o, a declarat că românii nu vor mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie pentru a dovedi că şi-au achitat amenzile.

Această lege urmează să-i ajute atât pe români, cât și pe primării, deoarece șoferii nu mai sunt nevoiți să trimită procesul verbal la Poliție pentru a demonstra plata amenzilor. Contul este unic, iar primăriile nu mai sunt împovărate de achitarea amenzilor. În concluzie, de această lege beneficiază atât cetățeanul, cât și primăriile, potrivit declarațiilor făcute de deputatul UDMR, pe 3 noiembrie, în plentul Camerei Deputaților.

AICI poate fi consultat actul normativ care a fost promulgat joi, 2 decembrie 2021, de către Președintele României, Klaus Iohannis.