Medic roman, mesaj manifest: „Un lucru deosebit de grav s-a petrecut”

Medicul Gabriel Diaconu a anuntat ca doctorul Craiu Mihai intrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii.

„Buna dimineata,

Un lucru deosebit de grav s-a petrecut in mediul online.

Dupa atacuri repetate si o injusta hartuire, probabil cel mai luminos dintre noi, cei care ne-am asumat educarea oamenilor in pandemia de COVID, doctorul Craiu Mihai, a anuntat ca intrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii.

Spitalul Virtual de Copii este un proiect care a primit acolade atat national, cat si international, o idee unica in peisajul medical romanesc.

Harul si daruirea lui Craiu au facut ca, intr-o perioada in care nimeni nu se mai ocupa de raspandirea informatiilor de buna calitate de la profesionist catre parinti, o seama de subiecte cruciale pentru sanatatea copilului sa fie repuse in claritate. Fara vreun sprijin, fara altceva decat propria-i daruire, Mihai a ajuns – la propriu – in casele a milioane de romani. Si e foarte posibil ca, prin asta, a salvat sute de vieti, indeosebi ale celora cu acces greu la servicii medicale de calitate.

Nu avem voie sa intoarcem privirea de la asta.
Toti stim, si am aflat, cum e sa fii atacat. Cum e, dupa un text publicat sau o opinie public afirmata, sa primesti mesaje de intimidare, de amenintare. Stim cum e sa iti spuna cineva de pe un cont fals ca te taie, te omoara, ca stie unde stai, ca-ti face si-ti drege, tie si copiilor tai.

E un subiect dureros. Discutand cu colegi de ai mei de egala statura am aflat ca si ei sunt tinta, si lor le-au fost vandalizate masinile, si lor le-a fost invadata viata privata. E o forma de violenta concertata, parte a razboiului hibrid in care luptam.

Spitalul Virtual este consumator de timp si de nervi. Asta e clar.
La fel de bine, insa, munca neintrerupta a doctorului Craiu trebuie si merita continuata. Altfel, pasul inapoi va lasa un gol dureros, pe care nu vad pe nimeni altcineva, prea curand, sa-l umple de alta maniera.

Astfel ca, indiferent de unde am fi, si ati fi, vreau sa-i trimiteti un gand bun si un mesaj de incurajare lui Mihai. Da, exista ticalosi. Dar exista si oameni care il admira, il aplauda si sunt de partea lui”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.