Nicolae Ciucă: cu cât cresc pensiile, alocațiile și salariile în 2022. Cine primește indemnizație de 1.200 de lei

Premierul propus de Partidul Național Liberal a anunțat că a fost stabilit oficial cu cât vor crește pensiile, salariile și alocațiile din 2022. Nicolae Ciucă a făcut declarații după negocierile cu PSD și UDMR. Sunt vești așteptate de către toți românii care, până acum, au auzit tot felul de variante pe acest subiect.

Cu cât vor crește pensiile, salariile și alocațiile în 2022
Nicolae Ciucă a anunțat că din 2022, pensiile vor fi indexate cu 10% și că pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei. Potrivit premierului propus de PNL, românii care au pensii între 1.000 şi 1.600 de lei vor primi o indemnizație de 1.200 de lei la începutul anului viitor.

Urmează ca prin măsurile care o să fie asigurate în tot ceea ce înseamnă colectarea taxelor şi partea de dublare a redevenţelor să se găsească soluţii, plus celelalte măsuri fiscale, care vor fi, a declarat Nicolae Ciucă.

Important de reținut este că acest sprijin financiar va fi acordat o singură dată pentru a suporta creștere facturilor la utilități.

În același timp, cei care au pensii mai mari de 4.000 de lei nu vor mai fi scutiţi de plata CASS. Aceștia vor plăti contribuții la sănătate de 10%.

Salariul minim pe economie crește la 2.550 lei
Printre măsurile convenite la capitolul Social din programul de guvernare este și creșterea salariului minim brut la 2.550 de lei. O altă noutate de la 1 ianuarie 2022 este acordarea celei de-a treisprezecea indemnizație pentru persoanele cu handicap.

În ceea ce privește alocațiile pentru copii, trebuie să știți că acestea vor crește la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, în timp ce alocația pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani va urca la 243 lei.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, impactul bugetar total al acestor creșteri va fi de aproximativ 13,6 miliarde de lei. O precizare de asemenea importantă este că taxa pe lux, cerută de către PSD, despre care s-a tot vorbit în ultimele zile, nu va exista.

Taxa pe lux îi viza pe cei cu venituri mari care ar trebui impozitate. Marcel Ciolacu a susținut că luxul și prostia de obicei se plătesc și că aceasta ar fi o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li s-ar aplica. Liderul PSD este de părere că există o discrepanță imensă în societate și că nimeni nu se atinge de veniturile medii ale românilor.