Șeful Pfizer dă cea mai bună veste! E anunțul anului despre pilula Paxlovid

Gigantul Pfizer încearcă să liniştească populaţia, ce devine tot mai îngrijorată din cauza noii variante Omicron a coronavirusului. Ce spune CEO-ul companiei americane despre pastila anti-Covid pe care a dezvoltat-o Pfizer?

Directorul Pfizer, Albert Bourla, a declarat public că tratamentul medicamentos creat pentru imunizarea împotriva Covid-19 oferă rezultate pozitive. Acesta a afirmat că pilula anti-Covid are efecte garantate împotriva noii tulpini Omicron.

„Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron”, a spus Albert Bourla la CNBC.

„Lucrăm la alte medicamente pentru eventualitate”
De asemenea, Albert Bourla a spus că cercetările din laborator privind elaborarea unor medicamente noi vor fi realizate în viitorul apropiat. Acesta a explicat că dorește să inițieze această procedură pentru evitarea unei posibile rezistențe Omicron în fața tratamentului, potrivit Reuters.

„Dar lucrăm la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la acest tratament”, a spus acesta.

Specialiștii din sistemul medical nu sunt siguri în ceea ce privește severitatea infecțiilor cauzate de noua variantă Omicron. Noua tulpină sud-africană s-a extins în: Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Olanda, Franța și Canada.