O mai ştii pe Lili din „La bloc“? Ce face actriţa Mariana Dănescu, la 12 ani de la finalul serialului

Lili a făcut să râdă o ţară întreagă, în serialul-fenomen „La bloc’, dar Mariana Dănescu a trecut printr-o dramă personală pe care foarte puţine persoane au ştiut-o: în 2013, chiar în postul Crăciunului, sora ei geamănă a murit din cauza cancerului.

Chiar dacă au trecut 12 ani de la finalul serialului, care s-a bucurat de mare succes la TV, actriţa nu a dispărut de pe scena teatrului şi face parte din mai multe proiecte la teatrele din Capitală.

Lili Jurcă nu mai apare la televizor, dar Mariana Dănescu este încă o actriţă de comedie foarte apreciată, care a fost şi este implicată în multe proiecte teatrale în cei 12 ani care au trecut de la finalul serialului „La bloc’.

Chiar dacă are puterea să zâmbească în rolurile pe care le interpretează, actriţa are o poveste de viață destul de tristă. În 2013, Mariana Dănescu și-a pierdut sora geamănă din cauza unei boli îngrozitoare, cancerul. Sora vedetei a apărut și ea în serialul La bloc, unde a jucat rolul Luciei. Adriana Dănescu a lucrat ani buni la Antena 1 Piteşti unde a fost realizatoare de reportaje, ştiri şi emisiuni, şi mai apoi redactor şef al postului.

Mariana Dănescu a împlinit în acest an 51 de ani şi, din 1994, este căsătorită cu Ion Capră.

Mariana Dănescu a filmat pentru „La bloc’ în perioada 2002-2007, transmis de Pro TV şi apoi difuzat în reluare pe Pro Cinema. Din distribuţie făceau parte şi Dragoş Moştenescu, Emil Mitrache, Tilly Niculae, Dana Rogoz sau Alina Chivulescu.

Mariana Dănescu a jucat în mai multe filme, printre care „Poker”, „Cu dragostea nu-i de glumit”, „La bloc”, Extemporal la dirigenţie”.

De asemenea, oamenii care o îndrăgesc au putut să o admire în piese precum „Peretele”, „Doctori, femei și alte întâmplări”, „Țarul Ivan își schimbă meseria”, „Nevestele vesele din Windsor”, „Prizonierul din Manhattan” sau „Coada”.