Anuntul momentului despre varsta de pensionare si pensii: „Am trimis scrisoare la Comisia Europeana”

Marius Budăi și Gabriela Firea au mers împreună vineri, 26 noiembrie, să-și preia mandatele. În acest context, ministrul Muncii a explicat că „Munca și Familia vor rămâne împreună” și a explicat ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare în România.

Crește vârsta de pensionare în România? Marius Budăi a spus clar: Am trimis scrisoare la Comisia Europeană
Marius Budăi a subliniat faptul că va lucra împreună cu Gabriela Firea și noul minister al Familiei.

„Am preferat să venim împreună, să arătăm că Munca și Familia vor rămâne împreună, chiar dacă juridic vor fi separate. Vom lucra împreună”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor pe luna decembrie. Astfel, Budăi a explicat că inițial erau unele probleme pe o parte din luna decembrie, dar în urma rectificării bugetare care se va face vineri aceste probleme vor dispărea.

„Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a răspuns ministrul muncii.

Marius Budăi a respins categoric și ideea creșterii vârstei de pensionare
„Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a precizat ministrul.

Pensiile si toate drepturilor oamenilor vor fi platite
Adrian Caciu a scris pe Facebook ca drepturilor cetatenilor vor fi platite fara probleme pana la sfarsitul anului

„Salariile din sanatate si din intreg sistemul bugetar, pensiile si toate drepturilor cetatenilor vor fi platite fara probleme pana la sfarsitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finantelor trebuie sa aiba ochi atat pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetateni.

In sedinta de Guvern de astazi voi veni cu rectificarea bugetara, prin care asiguram banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru sustinerea sistemului de sanatate in lupta cu COVID-19, pentru functionarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finantelor si le multumesc!

Avem multe de facut in continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul National de Redresare si Rezilienta, consultari ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali.

Nu taiem bani, ci venim cu solutii pentru a construi proiecte pentru romani! Nu venim cu noi taxe, ci regandim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta in primul rand pe cei vulnerabili”, a scris si Adrian Caciu pe Facebook.