Veste buna! Se deschid targurile de Craciun din Bucuresti. Cine va putea intra

Targurile de Craciun din Bucuresti, isi redeschid portile, dupa un an de pauza. Primaria Capitalei a anuntat ca a amenajat unul in Piata Universitatii unde vor avea acces doar cei care pot prezenta un certificat verde.

Chiar si Mos Craciun va fi vaccinat si va purta masca. Taxa de intrare este de de 5 lei. Totodata, primaria sectorului 6 a anuntat ca va organiza un targ similar, in Parcul Drumul Taberei.

La targul din Piata Universitatii a fost stabilita o taxa de intrare. Biletul cumparat online, pe bucharestchristmasmarket.ro, costa 5 lei. Daca il cumparati de la poarta – costa 7 lei. Copiii sub 12 ani si persoanele cu dizabilitati nu platesc.

Se deschid targurile de Craciun din Bucuresti. Cine va putea intra
“Am introdus taxa pentru a sti exact cati oameni sunt si pentru a avea niste venituri suplimentare la buget”, a declarat Cristina Lixandru, PR Creart.

Cei care vin la targ trebuie sa respecte reguli stricte. Intra doar cei care au certificat verde si toata lumea este obligata sa poarte masca. Aveti voie sa o scoateti doar cand mancati sau cand faceti o poza cu Mos Craciun.

Mos Craciun vine pe 17 decembrie. Din cauza Pandemiei, Mosul nu va avea o casuta a sa. Acesta va sta in aer liber, langa bradul ecologic. Va fi vaccinat si va purta masca cu o singura exceptie, cand vor face poze. Copiii vor sta la distanta de un metru de Mos, pe un scaunel.

In Targ nu va exista un brad natural, ci doar bradul din lemn reciclat, folosit si la alte evenimente de acest gen. In spatele bradului ecologic a fost amenajata scena de Craciun din iesle cu Nasterea Domnului. Nu vor exista concerte, doar interpretari solo ale artistilor, la nai, la saxofon, iar copiii vor avea un carusel.

Adultii vor putea cumpara ceramica, decoratiuni de craciun, dar si vin fiert, ceai sau ciocolata. Astazi, la ora 18.00, se aprind luminile targului de la Universitate.

Targul de Craciun din sectorul 6 a fost amenajat in centrul parcului Drumul Taberei, pe fundul unui lac secat. Targul se va deschide publicului astazi. Doar cei vaccinati si trecuti prin boala vor avea voie sa intre. Oamenii vor avea acces inclusiv la un patinoar, unde pretul pentru o ora este de 10 lei. Dupa ce vor sa faca miscare, vizitatorii vor putea cumpara diferite produse traditionale sau mici.

Ambele targuri, cel din Piata Universitatii si cel din Drumul Taberei, vor functiona de la ora 12 pana la ora 20.