ULTIMA ORA! Sora lui Petrică Mîțu, acuzații grave după aflarea rezultatelor anchetei efectuate la clinica Nera: „A murit cu zile. Dacă era trimis în Timișoara scăpa”

Rudele lui Petrică Mîțu Stoian nu-și mai găsesc liniștea de când artistul a părăsit fulgerător această lume. Recent, sora acestuia a oferit mai multe informații legate de moartea cântărețului, după ce s-au aflat rezultatele anchetei desfășurate la clinica Nera.

Ce șanse ar fi avut Petrică Mîțu să scape
Sora cântărețului nu se poate obișnui cu ideea că scumpul ei frate nu mai este printre noi. Aceasta dă asigurări cu privire la modul în care cântărețul de muzică populară ar fi putut scăpa cu viață, dacă un medic ar fi consultat dosarul său, înainte să ajungă la Clinica Nera.

Aceasta a povestit pentru Antena3 teroarea trăită după ce artistul a ajuns la Spitalul din Reșița, acolo unde nu existau nici măcar medicamente, iar familia a fost nevoită să umble prin farmacii pentru a le procura pe cont propriu

„Am dosarul lui, cum și-a făcut la Craiova, tot ce trebuia. Dacă se uita un medic pe el își dădea seama că nu are ce căuta Petrică acolo. Trebuia să îl trimită acasă. El a murit cu zile. E groaznic. Și acolo la Oravița doctorița trebuia să-l trimită imediat în Timișoara, nicidecum în Reșița. Acolo nu aveau medicamente. A trebuit să fugim prin farmacii să adunăm medicamente.

Eu m-am dus de la Arad ca să-l iau să-l duc în Ungaria, dar nu mi l-au dat, nu a semnat nimeni. Dacă nu am putut să-l iau, uitați că a murit”, a povestit femeia.

De asemenea, sora lui Petrică Mîțu a povestit cum acesta a rostit pe patul de spital că a ajuns în acea stare gravă din cauza tratamentului efectuat la acea clinică: “Nu știam că se duce la clinica asta. A zis ”uite în ce hal am ajuns de la clinică”, asta a fost vorba lui”, a declarat femeia.

“Nu îmi vine să cred ce repede a murit”
În continuare, sora cântărețului acuză lipsa de atenție asupra dosarului său medical, acesta nefiind verificat de niciun medic. Potrivit femeii, starea artistului era una bună, nefiind necesară o asemenea terapie. În plus, aceasta face acuzații la adresa medicului psihiatru de la Clinica Nera, care a mințit în legătura cu verificarea dosarului lui Petrică Mîțu.

Greșeala a fost și a acelor doctori care nu s-au uitat pe dosarul lui. El a crezut că e ceva tratament.
Nu am vorbit cu medicul (n.r. medicul psihiatru de la clinică). La prima declarație a spus că nu s-a uitat pe dosarul lui, dar acum nu a mai recunoscut. Mă duc cu avocata mea la Reșița vineri să vadă dosarul, să vedem ce a declarat. L-au audiat și pe noi nu ne-au chemat. Poate aveam să-i pun doctorului o întrebare.

A murit cu zile. Dacă era trimis de la Oravița la Timișoara acolo sigur îi scoteau lichidul din plămâni.
După autopsie m-au întrebat dacă știam că este bolnav de plămâni. Plămânii trebuie să fie roz și ai lui erau maro. Dacă au fost maro înseamnă că la clinică s-a întâmplat ceva. Înainte, pe hârtiile de la Craiova nu avea maro plămânii. Dacă era trimis în Timișoara scăpa. Nu îmi vine să cred ce repede a murit”, a declarat aceasta, în exclusivitate la Antena3.

Nereguli impardonabile descoperite la clinica Nera
Conform controalelor demarate după moartea cântărețului de muzică populară, la clinica Nera s-au identificat mai multe nereguli care întăresc acuzațiile familiei lui Petrică Mîțu.

Astfel, la ora și data controlului efectuat artistului, o parte din angajați nu de aflau la clinică, greșeală care nu ar fi trebui să fie comisă.

„Clinica funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicină hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL. La ora și data controlului, medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13:00 și 18:00.”, au transmis cei de la DSP, conform sursei citate.

Printre neregulile descoperite de DSP se află și internarea ilegală a pacienților, căci clinica avea autorizație doar pentru sistem ambulatoriu. De asemenea, acordul și consultul medicului pentru terapia cu oxigen hiperbaric se face online, fără ca pacientul să prezinte un dosar medical complet, așa cum se face în cazul altor intervenții.

Potrivit specialiștilor, orice pacient care ar fi apelat la acest tratament ar fi trebui să aibă un dosar cu mai multe examene imagistice sau de laborator, în urma cărora să se ia decizia terapiei. Din păcate, artistul a prezentat la această clinică doar rezultatele unui CT făcut din proprie inițiativă pe 2