ULTIMA ORA! Raed Arafat a spus CLAR: Se va declara sau nu lockdown pentru toți românii nevaccinați?

Cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă, Raed Arafat a vorbit despre măsurile restrictive care ar putea fi impuse pentru românii care nu s-au imunizat încă împotriva virusului nemilos.

Iată ce răspuns a dat Raed Arafat atunci când a fost întrebat dacă se va declara lockdown total pentru persoanele nevaccinate!

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat răspunsul pe care toți românii îl așteptau cu sufletul la gură. Potrivit declaraților sale, nu se discută despre vaccinarea obligatorie sau despre un lockdown pentru nevaccinați în România.

Se va declara sau nu lockdown pentru toți românii nevaccinați
De la 1 februarie 2022, Austria va deveni prima țară care va impune vaccinarea obligatorie pentru toți cetățenii. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrebat dacă și România va recurge la aceeași metodă.

Ei bine, la CNSU nu există o astfel de abordare, cel puțin până în acest moment, potrivit declarațiilor oferite de Raed Arafat. Acesta a mărturisit că populația din țara noastră a devenit mult mai atentă atunci când vine vorba despre coronavirus.

Mai mult decât atât, Raed Arafat a afirmat că a ajuns să scadă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România. De asemenea, tot mai mulți români se vaccinează împotriva SARS-CoV-2.

Ce a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Raed Arafat a declarat că un număr însemnat de români s-a imunizat împotriva virusului care face victime pe întreg globul pământesc, deși numărul nu este cel pe care autoritățile îl așteaptă.

„Austria și alte țări discută de obligativitatea vaccinării, sunt și unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creștere a valului și a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor și sigur că și datorită măsurilor și poate că și populația devenit mai atentă. Totuși trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni

în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuție fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinați”, a declarat Raed Arafat.

Tot în acest sens, iată că rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut sub 5 cazuri la mia de locuitori, în București.

Mai mult decât atât, conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică București, incidența cazurilor cu COVID din Capitală a ajuns, joi, 18 noiembrie, la 4,76 de cazuri la mia de locuitori. scrie spynews.ro