ULTIMA ORA! Octavian Jurma, trage un semnal de alarmă înainte de sărbători

Octavian Jurma trage un semnal de alarmă către toți românii și le recomandă să se vaccineze dacă plănuiesc reuniuni de familie cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cunoscutul epidemiolog este de părere că vaccinarea este extrem de importantă pentru românii care plănuiesc reuniuni de familie în perioada sărbătorilor.

Octavian Jurma, semnal de alarmă înainte de sărbătorile de iarnă
Octavian Jurma i-a îndemnat pe cei care plănuiesc să-și reunească familiile la masa de sărbători să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, mai ales că, în această perioadă virusul primește ”o șansă să viziteze domicilii pe care înainte nu putea să le vadă”.

”Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România”, adeclarat Octavian Jurma la un post Tv.

Cercetătorul a fost întrebat dacă tendința epidemiologică actuală este în scădere. Acesta a explicat că: ”Tendința este în continuare de scădere. Nu mai avem o scădere la fel de accelerată, deci se vede deja cumva frâna pusă de deschiderea școlilor. (…) Deschiderea școlilor în acest context epidemic, odată ce ai închis, este o măsură de relaxare, este prima măsură de relaxare și, din punctul meu de vedere, anticipează alte măsuri de relaxare.

Vedeți că la noi se anunță târguri de Crăciun de pe acum, cumva se dă de înțeles oamenilor că nu trebuie să își facă griji, din decembrie va fi veselie în România”.

Se impun restricții la târgurile de Crăciun
Octavian Jurma a fost întrebat dacă restricțiile anunțate pentru târgurile de Crăciun vor fi folositoare pentru români.

”Ar ajuta dacă restricțiile s-ar impune. Știm, din păcate, că deja gradul de conformare cu restricțiile deja impuse este scăzut, astfel

încât există un semn de întrebare dacă în aceste circumstanțe, în care intrarea este relativ liberă și numărul de persoane e greu de stabilit, va fi conformarea mare.

Avem o scădere reală, în continuare mergem în jos conform prognozei de la începutul lunii noiembrie, când s-au luat măsurile și am ieșit din val, și am intrat pe pantă descendentă, însă cel mai mare risc acum este, odată cu deschiderea școlilor, să se creeze presiuni ascendente”, a explicat Jurma. scrie kanald.ro