Consumul regulat de suc de aronia reduce grasimea abdominala.
Conform unui studiu efectuat la Universitatea Hokkaido, consumul regulat de aronia reduce grasimea abdominala si creste masa musculara. Toate aceste efecte se datoreaza continutului ridicat de polifenoli din aronia.
Efectele benefice ale fructelor de aronia se datoreaza continutului foarte mare de antioxidanti. Numeroase studii au aratat ca sucul de aronia imbunatateste functia cardiovasculara si regleaza nivelul de glucoza din sange. Un alt studiu a aratat ca aronia poate scadea grasimea abdominala. Modul in care aronia scade nivelul de grasime viscerala nu a fost inca dovedit stiintific, dar cercetatorii japonezi cred ca aronia blocheaza absorbtia grasimii din hrana. Conform acestei teorii, fenolii din sucul de aronia distrug enzimele lipazice, necesare pentru absorbtia grasimii de catre intestinul gros. O alta teorie se refera la modul de absorbtie a grasimii. Astfel, sucul de aronia poate sustine absorbtia de nutrienti de catre celulele musculare, ceea ce reduce cantitatea de nutrienti care devin celule adipoase.
Aronia ca parte din dieta zilnica.
Fructele de aronia pot fi folosite ca gustare in dietele pentru slabit, deoarece o cana de fructe are doar 23 de calorii. Datorita continutului mare de antioxidanti, fructele de aronia reduc inflamatia generala din corp, ceea ce duce la functionarea optima a organelor. Un nivel scazut de inflamatie sustine functia imunitara, ajutand organismul sa lupte impotriva bolilor si optimizand functia metabolica.
Obezitatea este asociata cu inflamatia generala, nivel ridicat de lipide si glucoza in sange, precum si rezistenta la insulina. Toate acestea contribuie la dezvoltarea unor boli cronice periculoase, precum diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare. Stresul oxidativ este strans legat de nivelul ridicat de inflamatie din corp, ceea ce face ca alimentele bogate in antioxidanti, precum aronia, sa duca la scaderea inflamatiei, precum si a nivelului de grasime.
Aronia: Beneficii pentru imunitate
În ceea ce privește imunitatea, este foarte important de menționat faptul că aronia are o cantitate mare de vitamina C, care ajută organismul să devină mai puternic. Din acest motiv, consumul de aronia este eficient și în lupta cu răcelile, fiind un bun adjuvant în ceea ce privește menținerea temperaturii corpului și în reactivarea stării de bine. Antioxidanții au un rol extrem de important în completarea vitaminelor care ridică nivelul sistemului imunitar. Menționăm aici și despre efectul antibacterian, deoarece reușește să distrugă E.Coli și Stafilococul Auriu, dar și bacteriile care provoacă infecțiile urinare.
Aronia: Beneficii în lupta împotriva cancerului
Studiile făcute de specialiști din toată lumea au arătat că fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, merișoarele sau rodiile. Acești antioxidanți reduc riscul de apariție a cancerului de colon sau la sân. În plus, consumul regulat de suc, întărește organismul care luptă cu această teribilă maladie.
Aronia: Beneficii pentru inimă
Acest fruct este de real ajutor și pentru sistemul cardiovascular. Îți menține inimă sănătoasă, iar șansele de infarct miocardic scad considerabil. Aronia are capacitatea de a regla tensiunea arterială, datorită conținutului ridicat de potasiu, care are efect dilatator.
Aronia: Beneficii pentru diabetici
Zahărul rafinat este prezent în organism, de regulă, în cantități foarte mari, tocmai pentru că este adăugat excesiv, în aproape toate alimentele pe care le consumăm. Corpul are de suferit și ajunge să aibă nevoie de ajutor în prelucrarea acestuia.
Aronia este un aliat de bază pentru cei care doresc să țină sub control nivelul zahărului, datorită cantității de fibre dietetice pe care le conține și a antocianinelor ajuta la scaderea glicemiei. Astfel, carbohidrații sunt bine distribuiți și descompuși cu ajutorul aroniei.