ULTIMA ORA! Temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara. ANM anunță lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni

ANM anunță că în vestul țării, în nord și în centru vor fi lapoviță și ninsori, însă nu importante cantitativ.

ANM anunță că un val de aer rece va pune stăpânire pe România.

În sud și est temperaturile vor scădea simțitor
„În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius.

În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Sunt așteptate ninsori
„La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o

răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Vești bune pentru weekend
„După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare”, a precizat meteorologul ANM. scrie kanald.ro