Cristian Tudor Popescu, declarații neașteptate despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian: „Oamenii au un sentiment de ușurare cumva”

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a luat prin surprindere întreaga țară. Celebrul cântăreț de muzică populară s-a stins din viață pe data de 6 noiembrie, la Spitalul din Reșița, acolo unde a ajuns în stare gravă.

Artistul a fost transferat de la o clinică privată, acolo unde urma un tratament post-COVID.Procurorii investighează în aceste momente cazul și dacă este vorba despre malpraxis.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian în cadrul unei emisiuni televizate. Gazetarul a dezvăluit că această veste tragică a fost știrea săptămânii, care a „eclipsat” toate știrile despre fostul premier Florin Cîțu și multe alte subiecte politice. Celebrul jurnalist a mărturisit că o asemea tragedie ar putea stârni un sentiment de bucurie ascuns adânc în subconștinetul oamenilor, în contextul în care atunci când o vedeteă este implicată, gradul de vizibilitatea este mult mai mare.

„Așa se face că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu. Domnul Mîțu care a murit. A murit în spital, fapt trist, se investighează cazul, o să vedem dacă este vorba de malpraxis acolo, dacă este vorba de o măsură medicală neprofesionistă (…). Deși domnul Cîțu este mort politic în momentul de față. Lumea este interesată, pentru că, de fapt, mai mult sau mai puțin subconștient, oamenii au un sentiment de ușurare cumva, un sentiment nemărturisit, subconștient, acolo zace, în adâncul ghețarului freudian, jos, un sentiment de „bine căi se poate întâmpla și unui ins de felul acesta”. Oamenii aceștia cu vizibilitate mare de obicei au și bani mai mulți, au o situație materială mai bună decât simplul cetățean și atunci există o bucurie, acolo, ascunsă undeva înlăuntrul omului, că iată, și ăstuia i se poate întâmpla, nu e ferit de moarte, și cumva asta îl mai ogoiește pentru viața lui care e departe de a fi atât de strălucitoare și de plină ca a unei vedete”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu, despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian
Cristian Tudor Popescu a comparat subiectul actual cu perioada de dinainte de 1989, în care exista ferparul, fiind o scrisoare sau un anunț prin care erau anunțate nașterea, lodogna, căsătoria, dar în special decesul unui individ.

„Dacă trecem la domnul Cîțu, suntem în ceea ce se cheamă ferpar, așa se numea rubrica de la România liberă dinainte de 1989, unde erau unii care stăteau și căutau nume. Așteptau de ani de zile să-l găsească pe ăla mort. Lumea voia să știe cine a mai murit. Și aici e o bucurie interioară: uite, domnule, ăla a murit, îl știam eu demult, și eu trăiesc! Am fost colegi de generație. Este bucuria de a supraviețui, aceia nefiind neapărat dușmani ai respectivului”, a mai spus gazetarul, la Digi24. scrie wowbiz.ro